Foligna neobišiel trest. Za nebezpečný zákrok bol suspendovaný + video

Kapitán Columbusu Nick Foligno bude svojmu tímu chýbať viac ako týždeň. Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL ho totiž suspendovalo na tri zápasy bez platu za jeho neprimeraný zákrok zo sobotného zápasu proti Coloradu.

Foligno zasiahol lakťom do hlavy Pierre-Edouard Bellemarea, za čo od rozhodcov dostal vyšší aj osobný trest. Francúzsky útočník utrpel otras mozgu, ale podľa trénera Avalanche Jareda Bednara sa už cíti lepšie a pocestuje s tímom na najbližší výjazd po západnej Kanade.

Čo sa týka útočníka Blue Jackets, ten vynechá utorkový zápas v Montreale, piatkový proti St. Louis aj ďalší súboj s Canadiens na budúci utorok. Do akcie sa bude môcť vrátiť až vo štvrtok 21. novembra v domácom zápase proti Detroitu.

Tréner Columbusu John Tortorella sa po pondelkovom tímovom tréningu zastal svojho zverenca: „Jeho hra hovorí sama za seba. Nikdy nechce nikoho zraniť. Nie je to v jeho DNA. Hrá len tvrdo,“ povedal o Folignovi, ktorý korčuľoval so spoluhráčmi. Tím na jeho miesto povolal Erica Robinsona a do zostavy sa zrejme vráti aj Riley Nash.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 12. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL