Pánik bol pri góle Capitals, jeho bývalí spoluhráči však vyhrali

V pondelok sa v NHL odohrali dva zápasy, v ktorých sa z výhier tešili Carolina a Arizona. Druhý menovaný tím porazil v dramatickom zápase Washington, do ktorého zostavy sa vrátil slovenský útočník Richard Pánik.

Arizona prišla o trojgólové vedenie, Washington však zdolala po nájazdoch

Richard Pánik sa po zranení ramena vrátil do akcie v zápase proti bývalým spoluhráčom. V akcii strávil necelých 11 minút a prezentoval sa dvoma bodyčekmi. Pripísal si aj jeden plusový bod, keď bol na ľade pri góle svojho tímu na ceste za zmazaním trojgólovej straty. Washingtonu sa nakoniec vďaka dvom gólom Jevgenija Kuznecova a jednému gólu T.J. Oshieho podarilo vynútiť predĺženie, no Arizona sa tešila z výhry 4:3, keď v samostatných nájazdoch uspeli obaja jej exekútori – Nick Schmaltz a Conor Garland. Tí nadviazali na góly Claytona Kellera, Christiana Fischera a Michaela Grabnera z normálneho hracie času. Poslední dvaja menovaní pritom skórovali v prvej minúte druhej tretine len v rozmedzí 35 sekúnd. Streliť dva góly v otváracej minúte tretiny sa tímu podarilo po prvýkrát od príchodu do Arizony. K výhre Coyotes prispel aj Antti Raanta, ktorý kryl 31 striel i oba nájazdy Capitals. V predĺžení ho prekonal Oshie, ale rozhodcovia gól neuznali pre ofsajd. „Ten gól by bola ťažká pilulka na prehltnutie. Posledné tri alebo štyri zápasy sme nedokázali zápasy z nejakého dôvodu ukončiť výhrou. Mali sme tu trochu aj šťastie,“ poznamenal Fischer, ktorého tím ukončil trojzápasovú sériu prehier. Iľja Samsonov opustil duel s 32 zákrokmi a tím z hlavného mesta prišiel o šesťzápasovú sériu výhier.

Kuznecovov druhý gól v zápase, pri ktorom bol na ľade aj Pánik:


Hviezdy duelu: 1. E. Kuznetsov (WSH), 2. A. Raanta (ARI), 3. T. Oshie (WSH)

Carolina ukončila sériu prehier jasným víťazstvom nad Ottawou

Carolina nedokázala strieľať góly a získavať výhry. Druhý zápas proti Ottawe za ostatné tri dni im vyriešil oba problémy. Sebastian Aho strelil dvakrát, Joel Edmundson zaznamenal gól a dve asistencie (jeho prvé body v sezóne), aby Hurricanes porazili Senators 8:2 a ukončili sériu štyroch prehier. Warren Foegele, Ryan Dzingel a Martin Nečas zaregistrovali po góle a asistencii, skórovali aj Haydn Fleury a Dougie Hamilton. Andrej Svečnikov a Brett Pesce pridali po dve asistencie, kým Petr Mrázek zastavil 26 striel. Carolina vrátila Ottawe sobotnú prehru 1:4. „Potrebovali sme sa odraziť a hrať dobre. Nestrieľali sme veľa gólov, takže bolo dobré pre každého, aby nadobudol takéto pozitívne pocity,“ poznamenal Hamilton. O góly hostí sa postarali Colin White a Brady Tkachuk. Anders Nilsson, ktorý bol prvou hviezdou minulého týždňa, inkasoval štyri góly z 19 striel a striedal. Craig Anderson následne zastavil 20 z 24 striel. Senators vyhrali tri z predošlých štyroch duelov. „Myslím si, že sme pracovali skutočne tvrdo. Každú chyba, čo sme urobili, súper zúročil. To sa niekedy stáva. Navyše, oni sú doma veľmi dobrí,“ povedal tréner D.J. Smith.

Aho ukradol puk a skóroval v oslabení:


... a potom strelil aj takýto bejzbalový gól:


Hviezdy duelu: 1. J. Edmundson (CAR), 2. S. Aho (CAR), 3. W. Foegele (CAR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (WSH) 10:47 0 0 0 +1 0 0 2



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 11. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL