Tarasenko si nie je istý, či by sa mohol vrátiť v základnej časti

Vráti sa Vladimir Tarasenko do zostavy St. Louis Blues ešte pred koncom základnej časti? Hviezdny útočník, ktorý absentuje pre zranenie ramena, to garantovať nevie.

„Uvidíme,“ povedal. „Máme tu ľudí, ktorí so mnou pracujú. Pri predošlých zraneniach som mal šťastie, že som sa vrátil skôr, takže to znamená, že odviedli dobrú robotu. Dôverujem im a dodržiavam plán, tak snáď sa to zahojí rýchlejšie a budem mať šancu vrátiť sa.“

Tarasenko si vykĺbil ľavé rameno 24. októbra. O päť dní neskôr už ležal v operačnej sále. Blues informovali, že sa z operácie bude zotavovať minimálne päť mesiacov.

„Dúfam, že sa vráti skôr, ale pravdepodobne bol ten odhad urobený po dôkladnom prehodnotení,“ skonštatoval generálny manažér Doug Armstrong. „Bolo by skvelé, ak by sa vrátil skôr, ale nezverejňovali by sme to, ak by sme si mysleli, že sa vráti skôr.“

Tarasenko zaznamenal tri góly a sedem asistencií v prvých 10 zápasoch. V tom poslednom utrpel zranenie pri osobnom súboji s obrancom Los Angeles Seanom Walkerom. Tímu chce byť nápomocný aj počas absencie.

„Samozrejme, že je tam frustrácia z toho, že nemôžem hrať. Je ťažké sledovať zápasy a všetko okolo. Ale viete, keď sa tímu darí a chlapci vyhrávajú, môžete aspoň ukázať v šatni vašu podporu,“ poznamenal Tarasenko, počas ktorého absencie majú Blues bilanciu 7-1-1.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL