Islanders zapísali na waiver listinu hráča s 5,5-miliónovým platom

Tím New York Islanders umiestnil vo štvrtok na waiver listinu nechránených hráčov skúseného útočník Andrewa Ladda.

Ladd je vo štvrtom roku svojej sedemročnej zmluvy v hodnote 38,5 milióna amerických dolárov, ktorú podpísal s Islanders ako voľný hráč v roku 2016. Zmluva s „cap-hitom“ 5,5 milióna amerických dolárov je vnímaná ako jedna z najhorších v NHL.

Tridsaťtriročný veterán, ktorý v tomto zápase za newyorský tím nenastúpil, má za sebou päťzápasový kondičný pobyt v Bridgeporte z nižšej AHL. Strelil počas neho jeden gól.

V minulej sezóne odohral za Islanders len 26 zápasov so ziskom troch gólov a ôsmich asistencií. Potom utrpel zranenie vonkajšia krížneho väziva v kolene, pre ktoré už do akcie nezasiahol. Po sezóne absolvoval aj operáciu.

Generálny manažér Lou Lamoriello tento krok vysvetlil tým, že od Ladda nevidel počas kondičného pobytu dostatok toho na to, aby si vyslúžil miesto v základnej zostave prvého tímu. Chce mu dať viac priestoru na hranie v nižšej AHL. Hráč s týmto krokom súhlasil a jeho cieľom je návrat do NHL.

V nej rodák z Britskej Kolumbie odohral dokopy 946 zápasov, v ktorých strelil 248 gólov a nazbieral dokopy 537 bodov. Pre príchodom na Long Island si zahral aj za Hurricanes, Blackhawks a Jets. Vyhral dva Stanleyho poháre s Carolinou a Chicagom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL