Fehérváry: Šanca v NHL určite príde, ak vydržím v tomto trende

Mladý slovenský obranca Martin Fehérváry odohral v úvode sezóny svoje prvé tri zápasy v kanadsko-americkej NHL a následne putoval do nižšej AHL. Tam trpezlivo pracuje na tom, aby sa čoskoro dočkal ďalšej šance v tíme Washington Capitals.

Dvadsaťročný bratislavský rodák je presvedčený, že ak bude v drese tímu Hershey Bears podávať rovnaké výkony, ako doposiaľ, tak skôr či neskôr bude opäť do prvého tímu povolaný. V doterajších 13 dueloch zaznamenal dva góly a šesť asistencií, pričom patrí medzi najvyťažovanejších hráčov tímu.

„Veľmi by som si prial návrat do prvého tímu Washingtonu. Pevne verím, že to bude čoskoro, ale musím byť trpezlivý. Snažím sa napredovať každým dňom, každým zápasom. Na ľade chcem byť v prvom rade zodpovedný v defenzíve, a keď sa podarí, tak aj produktívny vpredu. Pokiaľ budem pokračovať v nastolenom trende, šanca do NHL určite príde,“ povedal Fehérváry pre web SZĽH.

Fehérváry zažil svoju premiéru v Národnej hokejovej lige skôr aj vďaka zraneniu obrancu Michala Kempného. Washington má nabité mužstvo, a tak práve zranenie sú pre neho cestou hore. Nad tým však mladík neuvažuje a snaží sa skôr vedeniu najlepšieho tímu ligy ukázať, že si šancu zaslúži vďaka svojím vlastným kvalitám.

„Nečakám ani nesledujem, či sa niekto zraní. Sústredím sa na seba a pracujem tak, aby som sa zlepšoval. Čo má prísť, príde. Keď sa naskytne šanca, viem, že musím byť pripravený,“ poznamenal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 11. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL