Tatarova bodová explózia, Chára gólom napodobnil legendy + video

Začnime od konca – Richard Pánik pri prehre nebodoval. Ďalší dvaja Slováci však v piatok potešili. Zdeno Chára pečatil gólom výhru Bostonu, kým Tomáš Tatar doviedol Montreal k výhre až so štyrmi bodmi.

Tatar štvorbodový pri výhre nad Washingtonom

Tomáš Tatar sa stal druhou hviezdou zápasu, v ktorom zaznamenal gól a tri asistencie, aby doviedol Montreal k výhre 5:2 na ľade Washingtonu. Tri asistencie si pripísal v druhej tretine, v ktorej Canadiens strelili štyri góly – postupne prichádzali z hokejok Phillipa Danaulta, Sheu Webera, Jordan Weala a Nicka Suzukiho. Slovenský útočník, ktorý odohral necelých 14 minút aj so ziskom troch plusových bodov, dvoch striel a dvoch bodyčekov, potom v tretej tretine spečatil triumf gólom do prázdnej brány. Danault zaznamenal aj dve asistencie a Carey Price pomohol k tretej výhre v sérii 26 zákrokmi. „Habs“ nabudil aj tvrdý bodyček Alexa Ovečkina na Jonathana Drouina. Kapitán Capitals sa potom, spoločne s Jevgenijom Kuznecovom, zapísal aj do streleckej listiny. Iľja Samsonov opustil duel s 35 zákrokmi. Richard Pánik v ňom odohral takmer 14 a pol minúty a prezentoval sa jedným blokom. Jeho tím nebodoval po prvýkrát po 13 zápasoch.

Odporúčame:
Toto nie je balet: Ovečkin masívnym hitom zvalcoval Drouina + video

Tatarov 7. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. P. Danault (MTL), 2. T. Tatar (MTL), 3. A. Ovečkin (WSH)

Marchand rozhodol o výhre nad Torontom, Chára uzavrel skóre

Boston dvakrát prišiel o vedenie, ale Brad Marchand svojím druhým gólom v zápase rozhodol o výhre 4:2 nad Torontom, ktorou si „Medvede“ ukončili štvorzápasovú sériu prehier a svojmu rivalovi natiahli sériu prehier práve na štyri stretnutia. Duel v kanadskom meste, v ktorom sa uvedú do Siene slávy noví členovia, pečatil gólom do prázdnej brány Zdeno Chára. Strelecky sa presadil aj Charlie Coyle, Tuukka Rask zastavil 29 striel. Auston Matthews a Kasperi Kapanen strelili góly domácich, kým Frederik Andersen urobil 30 zákrokov. Chára vyslal na bránu dve strely, päť súperových zblokoval. Počas 24 minút v akcii sa prezentoval aj dvoma bodyčekmi. Gólom si natiahol bodovú sériu na tri zápasy, čo po 42. narodeninách dokázal ako štvrtý obranca histórie – napodobnil legendárnych Douga Harveyho (3 zápasy), Tima Hortona (3 zápasy) a rekordéra Chrisa Cheliosa (3 a 4 zápasy).

Chárov 4. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS)

Blackwood vychytal výhru Devils nad Penguins

MacKenzie Blackwood zneškodnil 38 striel, aby doviedol New Jersey k ťažko vybojovanému víťazstvu 2:1 nad Pittsburghom. Stal sa hrdinom zápasu, čo ho príliš nezaujímalo. „Som dosť unavený, ale nezáleží na tom. Som len rád, že sme dnes vyhrali,“ poznamenal Blackwood, na ktorého recept našiel len Jack Johnson v tretej tretine. To už bolo za stavu 2:0, ktorý vznikol po góloch Travisa Zajaca a Blakea Colemana z predošlých tretín. Matta Murraya prekonali z 21 striel. Zajac pritom ukončil desaťzápasové bodovú suchoty. K zraneným hráčom Penguins sa v zápase pridal aj Nick Bjugstad, ktorý v druhej tretine utrpel zranenie dolnej časti tela. Alex Galchenyuk odohral svoj 500. duel v NHL.

Hviezdy duelu: 1. M. Blackwood (NJD), 2. T. Zajac (NJD), 3. B. Coleman (NJD)

Werenski rozhodol v predĺžení o výhre Columbusu nad šampiónom

Columbus prišiel o vedenie, ale nakoniec si výhru v zápase proti šampiónovi uchmatol. Zach Werenski skóroval počas presilovky v štvrtej minúte predĺženia, aby tím z Ohia zdolal St. Louis 3:2. „Dúfam, že po tejto výhre sa naše mužstvo uvoľní. Sme upätý tím, snáď nám to pomôže. Je to dobrá výhra,“ povedal John Tortorella, ktoréhoo tím vyhral od sezóny 2016/17 30. zápas po predĺžení – s tým vedie ligu spoločne s Los Angeles. Skóre stretnutia otvoril svojím prvým gólom v kariére Vladislav Gavrikov, predĺženie vynútil Pierre-Luc Dubois. K ešte len druhej výhre z ostatných deviatich duelov viedlo aj 25 zákrokov Joonasa Korpisala, ktorého prekonali MacKenzie MacEachern a Brayden Schenn. Jake Allen kryl 36 striel pri druhej prehre Blues po sebe. „Bluesmani“ však bodovali v deviatom dueli po sebe (7-0-2). V predĺžení hrali aj oni presilovku. Nadstavený čas hrali už v desiatom zápase, čo v prvých 20 dueloch ročníka dokázali len ako druhý tím histórie.

Odporúčame:
Ďalší hráč Columbusu s prvým gólom v NHL: Gavrikov + video

Werenskiho gól v predĺžení:


Hviezdy duelu: 1. P. Dubois (CBJ), 2. Z. Werenski (CBJ), 3. J. Korpisalo (CBJ)

Senators otočili zápas proti Flyers

Philadelphie vyhrávala od tretej minúty po góle Tylera Pitkicka, ale nedokázala naň nadviazať a Ottawe sa podarilo stav otočiť. Tyler Ennis a Filip Chlapík skórovali v rozmedzí štyroch minút druhej tretiny, aby kanadský tím vyhral 2:1 a pripísal si štvrtú výhru z ostatných piatich duelov. Významný podiel na výhre mal aj Anders Nilsson, ktorý zneškodnil 26 striel. Jeho náprotivok, Carter Hart, urobil 17 zákrokov. Flyers prehrali druhý zápas po sebe. V závere nevyužili na vyrovnanie štvorminútovú presilovku, ktorú podporili aj odvolaním brankára. Do zostavy Senators sa v zápase vrátil Logan Brown.

Hviezdy duelu: 1. A. Nilsson (OTT), 2. F. Chlapik (OTT), 3. T. Pitlick (PHI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 24:04 1 0 1 0 0 2 1
T. Tatar (MTL) 13:47 1 3 4 +3 0 2 2
R. Pánik (WSH) 14:22 0 0 0 0 0 0 0



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 11. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL