Sekera sa vracia do Edmontonu: McDavid a Draisaitl vzbudzujú rešpekt aj u neho

Slovenský obranca Andrej Sekera absolvuje v sobotu svoju prvú návštevu Edmontonu od podpisu zmluvy s Dallasom. V Rogers Place na neho budú čakať aj Connor McDavid a Leon Draisaitl, ktorí sú v ostatnom čase ako odtrhnutí z reťaze.

„Sú dobrí, sú skutočne dobrí,“ povedal Sekera o najproduktívnejších hráčoch ligy.

Sekera strávil v Edmontone štyri roky, počas ktorých absolvoval 221 zápasov. Predošlé dve sezóny mu výrazne poznačili zranenia. V lete ho Oilers pod novým vedením vykúpili zo zmluvy. Stále teda od nich dostáva šeky.

„Vedel som, že sa niečo stane, hlavne po tých dvoch rokoch sužovaných zraneniami. Hneď som však podpísal zmluvu s Dallasom a začala pre mňa nová kapitola,“ vrátil sa k tomu tridsaťtriročný veterán. „Je to biznis a ja som len zamestnanec. Musím s tým žiť.“

Bojnický rodák si na pôsobenie v Edmonton spomína prevažne v dobrom a rád by v ňom pokračoval. Rozhodnutie však nebolo na ňom.

„Nebolo to moje rozhodnutie. Tím chcel ísť iným smerom. Prvých pár hodín bolo pre mňa ťažkých, ale Dallas ma chcel a začal pre mňa nový príbeh. Ešte pár iných tímov malo záujem, ale myslel som si, že do Dallasu zapasujem najlepšie. Zatiaľ sú koleno aj členok na tom dobre,“ poznamenal Sekera.

Sekera utrpel zranenie aj v tejto sezóne, ale nebolo to nič vážne a po štyroch vynechaných zápasoch sa vrátil do akcie. V drese Stars zatiaľ odohral 16 zápasov s priemerným časom 20:28 a ziskom jednej asistencie. Bolo by skvelé, ak by ďalší bod pridal aj dnes.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 11. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL