Tatar si vytvoril nové osobné maximum. Vstúpil už do prvej 30-ky bodovania NHL

Slovenský útočník tímu Montreal Canadiens Tomáš Tatar má za sebou štvorbodový zápas proti Washingtonu, v ktorom gólom a trom asistenciami pomohol k výhre 5:2. V jeho kariére išlo najproduktívnejší duel.

Tatar sa v piatok stal prvým hráčom Canadiens, ktorý v tomto ročníku nazbieral v jednom zápase tri asistencie. Podarilo sa mu to v druhej tretine. Po nej mal po 11. raz v kariére na konte tri body. Duel však ešte uzavrel gólom do prázdnej brány, a tak bol z toho prvý štvorbodový výkon, ktorý v celej NHL v piatok nikto nedorovnal.

Vďaka nemu sa dvadsaťosemročný Dubničan vyšvihol na 29. miesto kanadského bodovania ligy s 19 bodmi. Viac bodov získalo len 21 hráčov.

Tatar, ktorý je aj na čele produktivity svojho tímu, má po 19 zápasoch priemer bodu na zápas. Doteraz strelil sedem gólov, ku ktorým pridal 12 asistencií. Vďaka tomu ma matematicky nábeh na 30 gólov a 82 bodov.

Hráč s číslom 90 na drese bodoval v posledných troch zápasoch po sebe a z ostatných siedmich si odniesol 10 bodov. Počas tohto obdobie bol vylúčený len v dvoch zápasoch a možno skonštatovať, že svoje disciplinárne prehrešky, za ktoré bol kritizovaný, kompenzuje cennou produktivitou.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 11. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL