Makarov skvelý vstup do NHL: Spája sa s legendami i Norrisovou trofejou

Hovorí sa o ňom ako o poprednom kandidátovi na Calderovu trofej. Nováčik Cale Makar z tímu Colorado Avalanche sa však v úvode sezóny zaraďuje aj do konverzácie o nominácii na Norrisovu trofej.

Mimoriadny talent, ktorý teší najmä fanúšikov „Lavíny“, si v sobotnom zápase proti Vancouveru vytvoril osobné maximum so štyrmi bodmi v jednom zápase – všetky získal za asistencie. Vďaka tomu má po 20 zápasoch na konte už 22 bodov.

Makar sa stal cez víkend prvým obrancom nováčikom s 20 bodmi v prvých 20 zápasoch sezóny od ročníka 1988/89, v ktorom to dokázal legendárny Brian Leetch.

Dvadsaťjedenročný rodák z Calgary dosiahol na 20-bodovú métu rýchlejšie, ako ktorýkoľvek iný obranca histórie organizácie Nordiques/Avalanche vo svojej prvej sezóne v tíme. Z útočníkov to rýchlejšie dokázali Real Cloutier, Peter Šťastný, Marián Šťastný, Anton Šťastný a Joe Sakic.

Makar vedie bodovanie nováčikov s osembodovým náskokom pred druhým Victorom Olofssonom, útočníkom Buffala. Viac bodov zo všetkých obrancov získal len John Carlson z Washingtonu – 32.

Makar svoje zručnosti dokazovať už počas posledného play-off, v ktorom zaznamenal šesť bodov v 10 zápasoch. Svoj debut zažil po úspešnej vysokoškolskej kariére, ktorá mu vyniesla aj Cenu Hobeyho Bakera pre najlepšieho vysokoškolského hráča.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL