Jasného favorita po štvrtine sezóny má aj Norrisova trofej

Panel 20 odborníkov z oficiálnej ligovej stránky hlasoval o favoritoch na prestížne ocenenia po prvej štvrtine sezóny. Pri Calderovej trofeji bol jednohlasným favoritom obranca Cale Makar. Podobný príbeh to bol aj v prípade Norrisofej trofeje.

Hlavným adeptom na cenu pre najlepšieho obrancu je John Carlson z tímu Washington Capitals, ktorý získal všetky hlasy na prvé miesto a teda plný počet 100 bodov.

Nie je to však vôbec prekvapením, keďže na minulosezónnych 70 bodov nadviazal 36 bodmi (8+28) v prvých 24 zápasoch, s ktorými vedie všetkých obrancov s 13-bodovým náskokom pred Dougim Hamiltonom z Caroliny a spomínaným Makarom z Colorada.

Hamilton skončil v hlasovaní druhý s 52 bodmi. O päť bodov menej získal tretí Roman Josi z Nashvillu. Štvrtý bol s 24 bodmi Alex Pietrangelo zo St. Louis a Makar obsadil piate miesto s 22 bodmi. Aspoň bod získalo ďalších 12 obrancov.

Výsledky hlasovania: John Carlson, Capitals, 100 bodov; Dougie Hamilton, Hurricanes, 52 bodov; Roman Josi, Predators, 47 bodov; Alex Pietrangelo, Blues, 24 bodov; Cale Makar, Avalanche, 22 bodov; Brent Burns, Sharks, 10 bodov; Victor Hedman, Lightning, 10 bodov; Shea Weber, Canadiens, 9 bodov; Miro Heiskanen, Stars, 8 bodov; Oscar Klefbom, Oilers, 4 body; Oliver Ekman-Larsson, Coyotes, 3 body; Thomas Chabot, Senators, 3 body; Ryan Ellis, Predators, 2 body; Erik Karlsson, Sharks, 2 body; Morgan Rielly, Maple Leafs, 2 body; Mark Giordano, Flames, 1 bod; Keith Yandle, Panthers, 1 bod.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL