Kreider na prestupovú uzávierku nemyslí. Nemá to cenu, tvrdí

Chris Kreider je v poslednom roku svojej zmluvy a v lete sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom. Útočník Rangers bol preto už niekoľkokrát predmetom špekulácií o odchode z New Yorku. On sa však momentálne koncentruje len na hokej.

Dvadsaťosemročný Američan strelil v pondelok svoj šiesty gól v sezóne v zápase proti Minnesote, ktorý priniesol aj návrat Matsa Zuccarella, ktorý bol tiež v minulosti kľúčovým hráčom Rangers a vlani ho postretla výmena. Ani to ho však nestimulovalo k tomu, aby myslel na svoju vlastnú budúcnosť.

„Ani na chvíľu. Nerozmýšľam o mojom kontrakte. Vôbec. A myslím to vážne,“ povedal Kreider. „Som tu už dostatočne dlho na to, aby som chápal, že je tu hokejová časť a obchodná časť, a že nemá cenu ich kombinovať dokopy. Rozumiem vášmu záujmu i tejto otázke, ale nemyslím si, že je užitočné rozprávať sa o tom.“

Kreider strávil celú profesionálnu kariéru na Manhattane a momentálne je jeho „cap-hit“ 4,625 milióna amerických dolárov. Na rozdiel od Zuccarella nevníma za problém ani komunikáciu s vedením tímu. Dokonca jeho prístup oceňuje.

„Musím vyzdvihnúť manažment za to, akým spôsobom so mnou komunikujú a ako sa ku mne správajú. Počul som hororové príbehy o tom, čo sa môže stať hráčom v mojej situácii, ale tak to u mňa nie je. Všetci sme súčasťou tímu. Nemyslím na uzávierku ani na môj kontrakt, ani na to, čo by sa mohlo stať. Koncentrujem sa na prítomnosť a na to, aby som robil všetko, čo môžem, aby som nám pomohol dostať sa do play-off. Myslím len na to,“ poznamenal Kreider, ktorý má po 22 dueloch sezóny na konte 13 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL