Brind’Amour nepochybuje, že Peters fyzicky napádal hráčov Hurricanes

Hlavný tréner tímu Carolina Hurricanes, Rod Brind’Amour, sa v stredu vyjadril k obvineniam jeho predchodcu, Billa Petersa, ktorý mal v rokoch 2014 až 2018 viackrát fyzicky napadnúť svojich zverencov. Postavil sa na stranu hráčov.

„Viete, pri Billovi, určite sa to stalo, tie dve záležitosti, ktoré sa rozoberajú,“ poznamenal Brind’Amour, ktorý v tom čase pracoval ako asistent Petersa. „Hráči sa boja hovoriť. Je tam veľký rozdiel v rozložení moci.“

Petersa obvinil niekdajší obranca Hurricanes Michal Jordán, že ho Peters kopol do chrbta a udieral iných hráčov na striedačke. Neskôr sa tréner správa, akoby sa nič nestalo. Jordán trval na tom, že medzi kormidelníkom a hráčmi došlo vtedy k viacerým incidentom.

Mark Armstrong tvrdí, že lídri mužstva i niektorí členovia personálu o incidentoch informovali aj vtedajšieho generálneho manažéra Rona Francisa. Napriek tomu sa však žiadne zmeny neudiali, dodáva Sara Civian. Brind’Amour však tvrdí, že potom už k ďalším incidentom neprišlo.

„Bolo to zmienené manažmentu. Ten k tomu pristúpil správne a nikdy sme o tom už viac nepočuli a nikdy sme už ani nevidel niečo podobné. Podľa môjho názoru sa to vyriešilo správne. Pohli sme sa cez to ďalej,“ skonštatoval.

Bývalý majiteľ tímu Peter Karmanos zase povedal, že by „v nanosekunde“ vyhodil Petersa, ak by sa k nemu dostali informácie o takomto správaní. Francis mu o tom vraj nikdy nepovedal.

„Som dosť nahnevaný. A už som o tom zavolal aj Ronniemu. Myslím si, že to je on, kto bude musieť ľuďom vysvetľovať, čo urobil, keď sa dozvedel, že tréner robí také veci, “ uviedol Karmanos.

Peters najskôr čelil obvineniu z rasizmu zo strany bývalého zverenca Akima Aliua v záložnom tíme Chicaga Blackhawks, ktorým sa mal prezentovať pred desiatimi rokmi. Na stranu nigérijského rodáka sa následne verejne pridali aj jeho dvaja niekdajší spoluhráči.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL