Howard mimo hry, šancu v prvom tíme dostane Pickard

Tímu Detroit Red Wings bude chýbať brankár Jimmy Howard, ktorý v stredu utrpel zranenie dolnej časti tela. Jeho stav sa bude posudzovať na dennej báze. Medzitým si svoju šancu v prvom tíme užije Calvin Pickard.

Iróniou situácie je, že Howard v stredajšom zápase proti Torontu ani nemal chytať. Štartovať mal Jonathan Bernier, ktorý sa však pred zápasom necítil dobre. Nakoniec však tak či tak musel putovať do brány už v 10. minúte.

Howard mal prvý náznak problémov už pri góly Tysona Barrieho v tretej minúte, no vo viditeľnej bolesti bol až po góle Johna Tavaresa v desiatej minúte. Po ňom aj putoval do šatne, z ktorej sa už nevrátil. Na Berniera sa muselo čakať sedem minút, pretože bol pre chorobu v šatni.

Deň po zápase Red Wings povolali z Grand Rapids brankára Calvina Pickarda, ktorý je vo svojom prvom roku v organizácii. V 15 zápasoch AHL má bilanciu 7-6-2 s 89,8% úspešnosťou zákrokov.

V minulosti odchytal aj 104 duelov NHL za Colorado, Toronto, Philadelphiu a Arizonu. V nich mal bilanciu 32-50-9 s 90,8% úspešnosťou zákrokov. Detroit odohrá cez víkend dva zápasy za dva dni, a tak je možné, že sa dočká ďalšieho štartu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL