Nyquist sa dočkal prvého hetriku po takmer šiestich rokoch + video

Švédsky útočník Gustav Nyquist zariadil piatkové víťazstvo Columbusu 5:2 nad Pittsburghom troma gólmi. Druhým hetrikom v kariére si vyslúžil post prvej hviezdy zápasu. Čakal naň pomerne dlhý čas.

Tridsaťročný center skóroval raz v každej tretine. V šiestej minúte poslal Blue Jackets do vedenia 1:0, v 23. minúte strelil rozdielový gól na 3:1 v presilovej hre. Hetrik zavŕšil 59 sekúnd pred koncom tretej tretiny strelou do prázdnej brány. Len 11 sekúnd predtým sa vrátil z trestnej lavice.

„Nechal som sa vylúčiť v čase, keď sme viedli o dva góly a súper začal tlačiť. Musím viac rozmýšľať,“ povedal o svojom vylúčení Nyquist, ktorý strelil prvý hetrik v NHL 2. februára 2014 v drese Detroitu proti Washingtonu. Ten druhý dosiahol po tom, ako vyhral korčuliarsky súboj s unaveným Krisom Letangom.

Posledným hráčom Columbusu s hetrikom bol pred Nyquistom Boone Jenner, ktorý ho zaznamenal 12. marca 2019 v zápase proti Bostonu.

Rodák z Halmstadu si vylepšil štatistiky na sedem gólov a 18 bodov v 25 zápasoch sezóny. Po 525 dueloch základnej časti NHL v dresoch Red Wings, Sharks a Blue Jackets má na konte 324 bodov (138+186). Draftovaný bol v roku 2008 zo 121. miesta.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 30. 11. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL