Bobrovskij na lavičke. Quenneville posiela hviezdnej akvizícii správu

Tím Florida Panthers v lete investoval 70 miliónov amerických dolárov do hviezdneho brankára Sergeja Bobrovského. Ten v sobotu v Nashville však bude sledovať duel len z lavičky.

Hlavný tréner Joel Quenneville sa takýmto spôsobom snaží poslať trápiacemu sa tridsaťjedenročnému ruskému odchovancovi správu. Prednosť v bráne dostane Chris Driedger, ktorý bol nedávno povolaný do prvého tímu.

„Na základe toho, aké výkony podával v tréningovom kempe, sme očakávali, že Driedgerovi dáme šancu v nejakom zápase. Pomohli k tomu aj výkony z nižšej ligy z minulej aj tejto sezóny,“ povedal Quenneville. „Uvidíme, ako si s tým poradí, ale je to pre neho skvelá príležitosť. Bob sa určite vráti do brány čoskoro. Toto nebol plánovaný štart, ale takto na tom sme.“

Bobrovskij podpísal v lete s Panthers sedemročnú zmluvu s ročným platom 10 miliónov amerických dolárov, ktorý z neho robí druhého najlepšie plateného brankára súťaže.

Dvojnásobný držiteľ Vezinovej trofeje mal pomôcť posunúť Panthers na vyššiu úroveň, ale po 21 zápasoch sezóny má druhú najhoršiu úspešnosť zákrokov v lige. Pri bilancii 9-6-4 kryl 88,4 % striel a v priemere inkasoval 3,48 gólu na zápas.

V poslednom zápase podalo mužstvo výborný výkon, ale prehralo s Washingtonom, keď Bobrovskij inkasoval štyri góly z 20 striel. A práve to stimulovalo trénera k tomuto rozhodnutiu.

„Bol to zápas, ktorý sme z nášho pohľadu odohrali dobre. V takom zápase však na víťazstvo potrebujete aj nejaké zákroky brankára,“ poznamenal Quenneville.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL