Sekera: V Dallase som veľmi šťastný. Máme šancu na Pohár

Slovenský obranca Andrej Sekera vymenil v lete chladný Edmonton za Dallas, v ktorom je spokojný po osobnej i profesionálnej stránke. Po dvoch zraneniami ovplyvnených sezónach si zahrá do sýtosti v jednom z top tímov NHL.

„Zatiaľ som veľmi šťastný. Hrám veľa, čo je pre mňa najdôležitejšie. Tréner mi dôveruje a po slabšom úvode sa nám navyše začalo aj celkom dariť, čo je to hlavné pozitívum,“ povedal Sekera pre Nový Čas.

Texaský tím patril pred sezónou medzi favoritov na Stanleyho pohár, ale úvod sezóny mal zlý. Potom sa však hráči pozreli do zrkadla a tímu sa začalo dariť. Sedemzápasová víťazná séria z konca novembra len podčiarkla predsezónne očakávania a aj bojnický rodák verí, že šanca na úspech je reálna.

„Myslím si, že ak budeme hrať tak, ako v novembri, tak tam šanca určite je. Je jasné, že sezóna je dlhá, no ak pri tom zostaneme, máme veľkú šancu na úspech,“ poznamenal Sekera.

Sekera patrí v 33 rokoch medzi najskúsenejších hráčov Stars. Ako vníma svoju úlohu?

„Som tu hlavne pre podporu obrany, aby som pomáhal mladým chalanom a posielal puky do útoku. Keď hrám s Romanom Polákom, mám skôr defenzívne úlohy,“ skonštatoval Sekera, ktorého uchvátil aj mladučký obranca Miro Heiskanen, s ktorým si zahral aj v jednom páre.

„Je to skvelý korčuliar i hokejista celkovo. Je vidieť, že fínska hokejová škola je niekde úplne inde. Hoci je veľmi mladý a len druhý rok hrá v NHL, bude z neho, ak už aj teraz nie je, jeden z najlepších obrancov ligy,“ uviedol Sekera, ktorý má po 24 dueloch na konte dve asistencie. V priemere hráva 19 minút a 42 sekúnd na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 12. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL