Ďalší dištanc? Černák sa prezentoval ďalším sporným zákrokom + video

Slovenský obranca tímu Tampa Bay Lightning, Erik Černák, odohral v utorok len svoj druhý zápas po prvej suspendácii v kariére a opäť by mohol byť v problémoch.

Černák sa v utorkovom zápase proti Nashvillu snažil naraziť útočníka Daniela Carra na zadný mantinel. Súper sa dostal do zraniteľnej pozície a prvým bodom kontaktu bola jeho hlava. Zákrok si od rozhodcov vyslúžil dvojminútový trest.

Podobne, ako v prípade Rasmusa Dahlina z Buffala, aj v tomto prípade košický rodák spôsobil súperovi zranenie. Carr síce ešte odohral dve striedania, ale následne zápas opustil.

Černákovi predošlý zákrok na Dahlina vyniesol dvojzápasovú suspendáciu, no v tom čase ešte nemal na svojom konte žiaden disciplinárny trest. Mohla by ho aj teraz čakať suspendácia? Potenciálne prísnejšia?

Ryan Johansen, ktorý dostal trest do konca zápasu za zákrok na Braydena Pointa, si myslí, že by sa Černákov čin nemal zaobísť bez dodatočnej pozornosti ligy: „Ak sa môj zákrok bude posudzovať, tak potom by sa nemalo ani premýšľať o tom, že sa má aj ten druhý. Náš hráč bol v zraniteľnej pozícii a cieľom bola jeho hlava.“

On what planet is this not the same exact penalty as the one on Ryan Johansen? #Preds

(video via @cjzero) pic.twitter.com/nFqw7KmRK5

— AtoZSports Nashville (@AtoZSports) 4. decembra 2019


Johansenov zákrok na porovnanie:

Ryan Johansen gets ejected for elbowing Brayden Point pic.twitter.com/xbygIciWYJ

— Brady Trettenero (@BradyTrett) 4. decembra 2019



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 12. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL