Johansen a Kane sa dočkali za svoje zákroky ďalších trestov + video

Kým slovenský obranca Erik Černák sa zrejme vyhol trestu zo strany Oddelenia hráčskej bezpečnosti, to isté nemôžu povedať ďalší dvaja hráči, ktorí sa v utorok prezentovali spornými zákrokmi.

Útočník Nashvillu Ryan Johansen, ktorý práve v zápase proti Tampe trafil lakťom do hlavy Braydena Pointa, dostal od rozhodcov päťminútový trest a vylúčenie do konca zápasu, ku ktorým sa pridala pokuta 5000 amerických dolárov od disciplinárky.

Johansen nesúhlasil už s rozhodnutím rozhodcov, pretože sa vraj snažil telo dostať do pozície, aby mohol odohrať puk a prichádzajúceho Pointa vôbec nevidel. Svojimi slovami naznačil, že zákrok košického rodáka bol podľa neho horší.

Nashville Predators forward Ryan Johansen has been fined $5,000 for elbowing Tampa Bay Lightning forward Brayden Point. #Preds #GoBolts pic.twitter.com/zCKtzKUVZh

— NHL News/Rumors (@puck_report2) 4. decembra 2019

Pokutu vo výške 5000 amerických dolárov dostal aj útočník San Jose Evander Kane, ktorý v utorok trafil lakťom hlavu obrancu Washingtonu Radka Gudasa. Aj on dostal od rozhodcov päťminútový trest a vylúčenie do konca zápasu. Gudas sa do duelu už nevrátil.

Reason #565 to hate Evander Kane

Absolutely brutal elbow on Gudas earlier tonight pic.twitter.com/4wipPGh6i4

— Josh Hyman 🏆 (@joshhymanNHL) 4. decembra 2019

Obe udelené pokuty boli najvyššie možné podľa podmienok kolektívnej zmluvy. Ich výťažok poputuje na účet hráčskeho rezervného fondu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 12. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL