Stretnutie s Kaprizovom bolo efektívne, tvrdí Guerin

Generálny manažér tímu Minnesota Wild, Bill Guerin, sa v utorok vrátil z Moskvy, kde sa stretol s hviezdou Kontinentálnej hokejovej ligy, Kirillom Kaprizovom.

Kaprizov by sa mohol v budúcej sezóne pripojiť k Wild a Guerin pre The Athletic uviedol, že dvadsaťdvaročný Rus je nadšený z vyhliadky pôsobenia v Severnej Amerike.

„Je to dosť sebavedomý, ale pohodový chlapec. Opýtal som sa ho, aké sú jeho najväčšie obavy. A on povedal: Ja... ja... ja skutočne žiadne obavy nemám,“ povedal Guerin.

„Potešilo ma to. Je vzrušený. Celý zmysel tej večere bol, aby ma spoznal, aby vedel, ako pracujem. Ja som zase chcel vidieť, akým človekom je. Je to dobrý chlapec, má skvelý zmysel pre humor a je motivovaný. Veľmi sa mi páči. Užil som si to.“

Kaprizov strelil 16 gólov a nazbieral dokopy 30 bodov v prvých 30 zápasoch tejto sezóny KHL, v ktorej hráva za moskovské CSKA. V štvrtej sezóne po sebe si zahrá v zápase hviezd.

Guerin povedal, že za hráčom, ktorého Minnesota draftovala v piatom kole v roku 2015, nešiel preto, aby mu mladík garantoval, že do NHL príde. Stretnutie splnilo to, čo malo.

„Povedal som mu, aby sa koncentroval na hranie za CSKA, aby mal čo najlepší ročník a že sa o pár mesiacov porozprávame. Nepýtal som sa ho, či určite príde. Bavili sme sa v podstate len o hokeji. Rozprávali sme sa o veľa veciach, ale nebolo to nič formálne. Nebolo to o tom, aké sú naše plány a kde bude hrať,“ skonštatoval Guerin.

„Celá táto situácia sa postará o seba sama na konci ročníka. Ja som tam išiel preto, aby sme mali nejakú spoločnú interakciu, aby som ho mohol vidieť hrať a aby sme sa stretli osobne. Bolo to efektívne. Som rád, že som tam išiel.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 12. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL