Oilers sú v dobrej pozícii, aby sa dostali do play-off, tvrdí Holland

Tím Edmonton Oilers mnohí videli, ako po tretí raz po sebe skončí za hranicou postupu do play-off. Kanadský klub však prekonáva očakávania a vedie Pacifickú divíziu.

„Olejári“, za ktorých hrajú dvaja najproduktívnejší hráči NHL, sú na dobrej ceste za ešte len druhou účasťou v bojoch o Stanleyho pohár za ostatných 14 rokov. Generálny manažér Ken Holland však vie, že sa tím nemôže s aktuálnym postavením v tabuľke uspokojiť.

„Keď sa pozriete na tabuľku, tak musíte byť veľmi spokojní s tým, že bojujete s najlepšími tímami našej divízie. Bolo to skutočne dobrých 30 zápasov. Stále ich máme pred nami 52 a bude to stále ťažšie. Myslím si však, že zatiaľ je to dobré,“ povedal Holland.

Aj napriek úspechom z úvodu sezóny odborníci neprestávajú spochybňovať šírku ofenzívy. Ak si odpočítame Connora McDavida a Leona Draisaitla, žiaden hráč tímu nemá viac ako 19 bodov. Tie pritom netvoria ani polovicu toho, čo dosiahli dve superhviezdy. Aj preto sa Oilers často spájali so ziskom Taylora Halla z New Jersey.

„Momentálne je len začiatok decembra- Uzávierka prestupového obdobia je koncom februára, takže je k tomu ešte ďaleko. Máme skvelý začiatok a je dôležité, aby sme sa aj naďalej udržovali v dobrej pozícii. V tejto lige je ľahké prehrať zrazu šesť alebo sedem zápasov po sebe,“ povedal Holland.

Holland, ktorý získal s Detroitom štyri Stanleyho poháre, nevylučuje príchody hráčov, ak by mohli pomôcť zvýšiť šance na úspech.

„Dnes sme na dobrom mieste, ale do dvoch týždňov sa to môže zmeniť. Akékoľvek rozhodnutie pred uzávierkou urobíme, budú založené na tom, kde budeme v tabuľke. A potom na tom, kto bude k dispozícii a za akú cenu. To budeme zvažovať a buď to urobíme alebo nie. Čas nám odpovie na všetky otázky,“ dodal šesťdesiatštyriročný manažér.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 12. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL