Černák strelil pekný gól a asistoval, Sekerov tím ukončil sériu prehier

Deväť štvrtkových zápasov NHL prinieslo len jedno víťazstvo tímu so Slovákom v zostave. Kým Boston, Montreal a Tampa prehrali, Dallas si ukončil sériu prehier. Z bodov sa zase tešil iba Erik Černák.

Černák dvojbodový, ale jeho Tampa podľahla Minnesote

Slovenský obranca Erik Černák sa už v druhej minúte zapojil k ofenzívnemu výpadu, aby strelil pekný gól zápästím a otvoril skóre svojím druhým gólom v sezóne. Neskôr pridal aj asistenciu, ale jeho vzácny dvojbodový výkon nepomohol k dvom bodom pre tím. Svoju víťaznú sériu si na päť zápasov natiahla Minnesota, ktorá porazila Tampu Bay 5:4 a bodovala už v 11. zápase po sebe. Mats Zuccarelo strelil víťazný gól a zaznamenal aj dve asistencie, Alex Stalock urobil 30 zákrokov a Wild vyhrali štvrtý vzájomný zápas po sebe. Gólmi k tomu pomohli aj Joel Eriksson Ek, Jason Zucker, Carson Soucy a Victor Rask. O góly Lightning sa okrem Černáka postarali aj Michail Sergačov, Victor Hedman a Alex Killorn. Pre Hedmana išlo o 100. gól v kariére, čo v histórii organizácie dokázal ako prvý obranca. Andrej Vasilevskij kryl 16 striel. Černák odohral len necelých 14 minút, pretože mu museli ošetrovať tržnú ranu na pere. Zaznamenal aj dve strely a tri bodyčeky. Jeho tím prehral štvrtý zápas z piatich.

Černákov 2. gól v sezóne:


Hedmanov 100. gól v kariére:


Hviezdy duelu: 1. C. Soucy (MIN), 2. M. Sergačov (TBL), 3. M. Zuccarello (MIN)

Dallas po štyroch zápasoch vyhral. Rozhodol Pavelski

Ako jediný Slovák sa z víťazstva tešil obranca Andrej Sekera, ktorého Dallas ukončil sériu štyroch prehier tesným víťazstvom 3:2 nad Winnipegom. Joe Pavelski nebodoval v ostatných deviatich zápasoch, ale vo štvrtok sa stal hrdinom, keď skóroval po dvoch minútach nadstaveného času. V normálnom hracom čase sa presadili Jamie Benn a Denis Gurianov, Miro Heiskanen a Tyler Seguin zaznamenali po dve asistencie a Ben Bishop urobil 36 zákrokov. Rovnaký počet ich predviedol aj Connor Hellebuyck. Jets prehrávali 0:2, ale v tretej tretine im k bodu pomohli góly Blakea Wheelera a Marka Scheifeleho. Sekera v zápase odohral 18 minút a 20 sekúnd, ďalšie štyri strávil na trestnej lavici za sekanie a zdržovanie hry. Prezentoval sa štyrmi strelami, jedným blokom a zaznamenal aj jeden mínusový bod.

Pavelskiho víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski (DAL), 2. B. Bishop (DAL), 3. C. Hellebuyck (WPG)

Chicago ukončilo Bostonu sériu výhier, rozhodol o tom Toews

Boston po ôsmich víťazných zápasoch prehral, ale aj napriek trojgólovému deficitu dokázal nakoniec aspoň natiahnuť svoju bodovú sériu na 13 zápasov. „Prehrávať 0:2 a umožniť im skóroval 17 sekúnd po štarte tretej tretiny, to nie je recept na úspech,“ poznamenal David Backes. Úspech Chicagu, ktoré prehralo predošlé tri zápasy po sebe, priniesol gól Jonathana Toewsa z predĺženia – už jeho 14. v kariére v rámci základnej časti, s čím sa v historickom poradí ligy radí na 10. miesto. V prvej tretine skórovali Ryan Carpenter v oslabení a krátko na to Dylan Strome v presilovke. Na 3:0 zvyšoval Alex DeBrincat. Potom skórovali domáci Joakim Nordström, Chris Wagner (v oslabení) a Torey Krug. Z brankárov mal viac práce hosťujúci Robin Lehner, ktorý k výhre prispel 37 zákrokmi. Tuukka Rask ich urobil o desať menej. Zdeno Chára odohral 17 minút, počas ktorých sa prezentoval dvoma strelami, bodyčekom a blokom. Defenzívu Bruins posilnil John Moore, ktorý zažil sezónny debut.

Odporúčame:
Zdeno Chára vyrovnal zápis ďalšej legendy

Toewsov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. T. Krug (BOS), 3. C. Wagner (BOS)

Colorado pokazilo debut Primeauovi, Landeskog skóroval pri návrate

Dvadsaťročný Cayden Primeau zažil svoj debut v NHL, pri ktorom urobil 32 zákrokov. Syn Keitha Primeaua však svoj tím nedoviedol k výhre. Proti boli hráči najofenzívnejšieho tímu ligy. Gabriel Landeskog skóroval pri svojom návrate zo zranenia, Ryan Graves a Matt Calvert ho doplnili na listine strelcov a Colorado sa tešilo z výhry 3:2 nad Montrealom, ktorý prehral deviaty zápas z posledných desiatich. K predĺženiu víťaznej série Avalanche na päť zápasov pomohol aj Pavel Francouz, ktorý urobil 39 zákrokov. Prekonali ho Brendan Gallagher a Nick Cousins. Tomáš Tatar, ktorý odohral necelých 18 minút, zaznamenal jednu strelu na bránu a urobil štyri bodyčeky. Canadiens naposledy prehrali doma s Coloradom v novembri 2015. V zápase prišli o Jesperi Kotkaniemiho. Do zostavy hostí sa vrátil aj Andre Burakovsky, kým Nazem Kadri nehral.

Odporúčame:
Zadorov zranil Kotkaniemiho. Julien chce Rusa potrestať + video

Hviezdy duelu: 1. M. Calvert (COL), 2. B. Gallagher (MTL), 3. P. Francouz (COL)

Pulock rozhodol o výhre Islanders nad Vegas

Ryan Pulock skóroval v štvrtej minúte predĺženia, aby Islanders zdolali Vegas 3:2 a predĺžili si domácu bodovú sériu na 12 zápasov (11-0-1). Cal Clutterbuck a Brock Nelson tiež skórovali za tím, ktorý vyhral tretí zápas z ostatných štyroch. Semion Varlamov urobil 31 zákrokov. Recept na neho našli Alex Tuch a Jonathan Marchessault, ktorého vylúčenie v nadstavenom čase za podrazenie bolo kľúčové. Golden Knights aj vďaka tomu prišli o štvorzápasovú víťaznú šnúru. Malcolm Subban kryl 28 striel. Chrbát mu už kryl Marc-Andre Fleury, ktorý vynechal predošlé štyri zápasy z osobných dôvodov.

Pulockov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. R. Pulock (NYI), 2. B. Nelson (NYI), 3. C. Clutterbuck (NYI)

Kessel pomohol Coyotes ukončiť sériu Flyers

Phil Kessel strelil dva góly, aby pomohol Arizone k zlepšeniu bilancie na 17-9-4 a preskočeniu Edmontonu na čele Pacifickej divízie. Coyotes uspeli pomerom 3:1 vo Philadelphii, ktoré prišla o päťzápasovú sériu výhier a aj o 11-zápasovu bodovú sériu v domácom prostredí. Okrem Kessela, ktorý druhý gól dosiahol do prázdnej brány, skóroval aj Conor Garland, kým Darcyho Kuempera z 29 striel prekonal len Matt Niskanen. Brian Elliott opustil duel s 15 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (ARI), 2. C. Garland (ARI), 3. S. Couturier (PHI)

Svečnikov rozhodol o výhre Hurricanes nad Sharks

Carolina dvakrát prišla o vedenie, ale nakoniec porazila San Jose 3:2 po nájazdoch. V nich ako jediný uspel Andrej Svečnikov, ktorý mal prsty aj u oboch gólov – prvý strelil, pri druhom asistoval. Z gólu mal radosť aj Jake Gardiner, Warren Foegele zaznamenal dve asistencie a Jordan Staal si asistenciou ukončil osemzápasovú suchoty. Petr Mrázek urobil 28 zákrokov, o jeden viac ako Aaron Dell. Góly Sharks vsietili Marcus Sorensen a Logan Couture. „Rozhodne to nebol náš najlepší zápas, ale páčilo sa mi, ako sme sa nevzdávali. V predĺžení sme boli dobrí a Petr nás podržal v nájazdoch,“ povedal tréner Hurricanes Rod Brind’Amour.

Svečnikov a jeho víťazný nájazd:


Hviezdy duelu: 1. A. Svečnikov (CAR), 2. W. Foegele (CAR), 3. P. Mrázek (CAR)

Panarin pri návrate do Columbusu strelil víťazný gól

Artemij Panarin sa po prvýkrát od výmeny vrátil do Columbusu a strelil rozhodujúci gól pri výhre Rangers 3:2. Jeho návrat však zdobilo prevažne bučanie zakaždým, keď sa dotkol puku. Potlesk si vyslúžil len pri spomienkovom videu. Brendan Lemieux a Jacob Trouba tiež skórovali, Alexandar Georgiev kryl 45 striel. Góly Blue Jackets, ktorí s Rangers prehrali len po druhý raz z ostatných siedmich duelov, vsietili Cam Atkinson a Seth Jones. Joonar Korpisalo urobil 16 zákrokov. Columbus prehral tretí zápas po sebe a piaty z posledných siedmich. Riley Nash odohral svoj 500. zápas a Nick Foligno si pripísal 300. bod.

Panarinov gól pri návrate do Columbusu:


Hviezdy duelu: 1. A. Georgiev (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. S. Jones (CBJ)

Calgary zdolalo Buffalo, víťazný gól strelil Lucic

Calgary strelilo štyri góly po sebe a nakoniec Milan Lucic strelil ten víťazný pri výhre 4:3 nad Buffalom. K tretej výhre po sebe viedli aj presné zásahy Johnnyho Gaudreaua z presilovky, Tobiasa Riedera z oslabenia a Seana Monahana. Derek Ryan zaznamenal dve asistencie a predĺžiť bodovú sériu napäť zápasov (4-0-1) pomohol aj David Rittich s 26 zákrokmi. Sam Reinhart otváral skóre zápasu a Jake McCabe s Jackom Eichelom ho uzavreli. Linus Ullmark opustil duel s 25 zákrokmi a Sabres prišli o štvorzápasovú bodovú sériu. Flames okrem výhry potešil aj návrat Travisa Hamonica.

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. D. Ryan (CGY), 3. M. Giordano (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 17:04 0 0 0 0 0 2 1
T. Tatar (MTL) 17:50 0 0 0 0 0 1 4
E. Černák (TBL) 13:49 1 1 2 0 0 2 3
A. Sekera (DAL) 18:20 0 0 0 -1 4 4 0



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 12. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL