Keď sa Penguins uzdravia, mohli by vymeniť letnú akvizíciu

Od prestupovej uzávierky nás delia stále viac ako dva mesiace, ale už teraz je tu slušná šanca, že útočník Alex Galchenyuk nebude musieť čakať dlho na to, aby ho tím Pittsburgh Penguins vymenil do iného tímu.

Generálny manažér Jim Rutherford povedal Joshovi Yohemu z The Athletic, že by mohol nájsť Galchenyukovi nové pôsobisko, keď sa ofenzíva Penguins uzdraví. K situácii sa vyjadril aj renomovaný odborník Elliotte Friedman.

„Penguins hľadajú tímy, do ktorých by mohol byť vymenený. Myslím si, že Buffalo je jeden z tímov, ktoré sa na neho pozerali. Som si istý, že ich je tam viac. Galchenyuk je niekým, kto by mohol nájsť nový domov,“ poznamenal.

Galchenyuk je momentálne vo svojom treťom tíme za ostatné tri sezóny. Z Montrealu, ktorý z neho v roku 2012 urobil draftovú trojku, bol vymenený do Arizony. Tá ho v lete vymenila do Pittsburghu za Phila Kessela.

Dvadsaťpäťročný Američan zaznamenal len dva góly a osem asistencií v prvých 21 zápasoch tejto sezóny. V piatich z posledných šiestich duelov pritom odohral menej ako 10 minút na zápas a prepadol sa do štvrtej formácie. Tímu pritom stále chýbajú útočníci Sidney Crosby, Nick Bjugstad a Patrick Hörnqvist.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 12. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL