Ovečkin: Kariéru ukončím okamžite, ak prekonám Gretzkyho rekord

Kapitán Washingtonu Alex Ovečkin potrebuje ešte 217 gólov na to, aby prekonal gólový rekord Waynea Gretzkyho. Je teda nejasné, či ho niekedy dostihne. Má však plán, čo by mohol urobiť, ak by sa mu to podarilo.

Oveckin

„Pravdepodobne by ste ma už nikdy nevideli opäť na ľade, “ povedal smejúci sa Ovečkin pre ESPN. „Okamžite by to bolo: Dovidenia.“

Ovečkin vedie aktívnych hráčov NHL so 678 gólmi, ktoré nastrieľal v 1115 zápasoch. Len 22 gólov mu chýba, aby sa stal ôsmym hráčom so 700 gólmi v kariére. Dovtedy by ešte prekonal zápisy Teemu Selänneho (684), Maria Lemieuxa (690), Stevea Yzermana (692) a Marka Messiera (694).

V tejto sezóne strelil v prvých 31 dueloch už 20 gólov, a tak má nábeh na deviatu sezónu s minimálne 50 gólmi na konte. Ak by ju dosiahol, vyrovnal by rekord NHL – aj Gretzky a Mike Bossy ich zažili deväť. Nikto ich už nezažil viac.

Moskovský rodák má 34 rokov, ale nebádať na ňom známky, že by mal v dohľadnej dobe spomaliť. Ak by si udržal doterajší priemer 0,61 gólu na zápas, na prekonanie Gretzkyho rekordu by potreboval odohrať ešte 357 zápasov. Kľúčové tak bude to, ako dlho bude chcieť ešte hrať.

„ Uvidíme, čo sa stane do dvoch rokov. Uvidíme, na čom budem. Samozrejme, chcem hrať dovtedy, kým už viac hrať nebudem schopný. Nechcem byť tým hráčom, ktorý bude chodiť na ľad a hrať, no veď viete, ako vtip. Ak budem na rovnakej úrovni, budem ešte hrať,“ povedal Ovečkin ešte v septembri.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 12. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL