Toronto by mohlo potrebovať nového brankára. Toto sú adepti

Nie je tajomstvom, že Toronto má momentálne slabé miesto vo svojom bránkovisku, kde Frederikovi Andersenovi chýba spoľahlivý náhradník. Aj preto je možné očakávať, že by Kyle Dubas mohol zvážiť akvizíciu nového gólmana.

Michael Hutchinson sa po vydarenom pôsobení v nižšej AHL vrátil do brány Maple Leafs pod novým trénerom, ale svoju sériu prehier neprerušil a v ročníku má pri bilancii 0-5-1 len 87,6% úspešnosť zákrokov. Isto v bráne pri svojej prvej šanci nepôsobil ani Kasimir Kaskisuo.

Elliotte Friedman zo Sportsnet tvrdí, že Toronto je v ťažkej situácii a neverí, že sa vedenie aspoň nepozrelo na možnosť výmeny s cieľom získať brankára. Jeho kolega Rory Boylen dokonca pripravil prehľad 10 možných adeptov.

Toronto má len veľmi málo miesta pod platovým stropom na manévrovanie. Lacnejší brankári tak tvoria väčšinu v zozname. S „cap-hitom“ pod hranicou milióna dolárov by mohli lákať Alexandar Georgiev z Rangers, Tristan Jarry z Pittsburghu či Jack Campbell z Los Angeles.

Potom sú tú brankári rovnakej cenovej hladiny z nižšej AHL, ktorí by mohli byť schopní chytávať v NHL – Alex Lyon z organizácie Flyers, Christopher Gibson z organizácie Islanders, Troy Grosenick z organizácie Predators a starý známy Garret Sparks z organizácie Golden Knights.

Z brankárov s o trochu väčším platom sú potom navrhovaní Ryan Miller z Anaheimu (1,125 milióna dolárov), Casey DeSmith z Pittsburghu (1,25 milióna dolárov) a Collin Delia zo Chicaga (1 milión amerických dolárov).

Brian Burke si myslí, že si Dubas bude musieť za spoľahlivú dvojku priplatiť, no že to kritizovať nebude: „Ak sa bude musieť vzdať voľby v druhom kole alebo dobrej nádeje, aby tento problém vyriešil... toto je ich Achillova päta. Bolo by veľkou chybou, ak by tím hrajúci s play-off ambíciami, túto situáciu nevyriešil.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 12. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL