Černák vyhral súboj s Chárom, ktorý bodoval a znova sa bil

V dvanástich štvrtkových zápasoch NHL hrali aj dvaja slovenskí obrancovia, ktorí sa stretli vo vzájomnom súboji. Z tesnej výhry sa tešil Erik Ćernák. Zdeno Chára sa hneď v úvode duelu opäť pobil a pripísal si aj asistenciu.

TBL - BOS 3:2

Tampa uštedrila Bostonu ďalšiu prehru, Chára bodoval a bil sa

Zdeno Chára sa pobil v druhom zápase po sebe, tentoraz už po 27 sekundách hry s Patom Maroonom. V 57. minúte si pripísal ôsmu asistenciu v sezóne pri góle Johna Moorea, ktorý skorigoval prehru Bostonu v Tampe na konečných 2:3. Patrick Bergeron otvoril skóre duelu v piatej minúte, ale domáci potom troma gólmi po sebe otočili stav a vyhrali tretí z posledných štyroch zápasov. Využili dve z troch presiloviek. Stamkos strelil dva góly, vrátane víťazného, tretí pridal Brayden Point. Nikita Kučerov dvakrát asistoval a Andrej Vasilevskij predviedol 27 zákrokov, o jeden menej než Tuukka Rask. Chára odohral takmer 17 a pol minúty aj s plusovým bodom a strelou. Jeho krajan Erik Černák zaznamenal tri strely a dva bodyčeky za necelých 19 minút na ľade. Bruins prehrali piaty zápas v rade a aj tretí na aktuálnom výjazde. Lightning ich zdolali vo štvrtom vzájomnom súboji v sérii. Floridský tím vyhral dva zápasy po sebe prvýkrát od 25. novembra.

Odporúčame:
Bleskurýchla bitka: Chára zhodil rukavice po druhý raz za 24 hodín! + video

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos, 2. N. Kučerov, 3. A. Vasilevskij (všetci TBL)

BUF - NSH 4:3

Buffalo zdolalo aj Nashville, Eichel natiahol bodovú sériu

Jack Eichel strelil dva góly a Linus Ullmark zastavil 36 striel pri domácej výhre Buffala 4:3 nad Nashville, tretej v sérii. Eichel si predĺžil bodovú sériu už na 15 zápasov a jeho tím na štyri. Jimmy Vesey a Victor Olofsson tiež skórovali, Sam Reinhart dvakrát asistoval. Veseyho presný zásah bol jeho okrúhlym 100. bodom v NHL. Matt Duchene, Colton Sissons a Ryan Johansen sa postarali o góly Predators, ktorým sa nepodarilo vyhrať tretí duel v rade. Juuse Saros ho opustil s 28 zákrokmi. Nashville prehral prvýkrát v sezóne v riadnom hracom čase taký zápas, v ktorom viedol po prvej tretine (7-1-1).

Eichel si natiahol bodovú sériu takýmto gólom:


Hviezdy duelu: 1. J. Eichel, 2. V. Olofsson, 3. S. Reinhart (všetci BUF)

FLA - NYI 1:3

Islanders porazili Floridu aj tretíkrát v sezóne

New York Islanders vyhral v Sunrise 3:1, aby zdolal Floridu aj v treťom a poslednom vzájomnom súboji v sezóne. Všetky zápasy vyhral nad Panthers prvýkrát od ročníka 2012/13. Devon Toews a Mathew Barzal využili presilovky, dvojbodový Anders Lee potvrdil tretí triumf Islanders v posledných štyroch dueloch strelou do prázdnej brány. Toews skóroval po prvý raz od 14. októbra. Jordan Eberle dvakrát asistoval a Thomas Greiss predviedol 32 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Mike Hoffman, ktorý znižoval stav na 1:2 v strede druhej tretiny. Sergej Bobrovskij chytil 27 striel, ale nezabránil tretej prehre Floridy v šiestom z deviatich zápasov aktuálnej domácej série (3-3-0).

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal, 2. J. Eberle (obaja NYI), 3. S. Bobrovskij (FLA)

PIT - CBJ 1:0 PP

Jarry s treťou nulou v štyroch dueloch, Penguins vyhrali aj bez Crosbyho a Malkina

Tristan Jarry vychytal svoje piate čisté konto v NHL a tretie v jeho posledných štyroch štartoch. Stal sa len druhým brankárom v klubovej histórii po Marc-Andre Fleurym, ktorý to dokázal. Tentoraz zastavil všetkých 17 striel Columbusu pri domácom víťazstve Pittsburghu 1:0 po predĺžení. Rozhodol o ňom v 64. minúte Bryan Rust. Joonas Korpisalo kryl zvyšných 31 striel, ale Blue Jackets prehrali piaty zápas z ostatných šiestich. Penguins hrali prvýkrát od 9. apríla 2017 bez Sidneyho Crosbyho aj Jevgenija Malkina naraz. Jack Johnson odohral 900. zápas v NHL, Seth Jones absolvoval 300. duel v drese Columbusu. Pittsburgh zdolal doma tím z Ohia v deviatom vzájomnom súboji v základnej časti po sebe.

Hviezdy duelu: 1. T. Jarry, 2. B. Rust (obaja PIT), 3. J. Korpisalo (CBJ)

DET - WPG 5:2

Detroit ukončil dlhú sériu bez bodu, Zadina trojbodový

Detroit vrátil Winnipegu prehru 1:5 spred dvoch dní, zdolal ho doma 5:2 a ukončil 12-zápasovú sériu prehier (posledných 10 bez bodu). Vypracoval si náskok 3:0, ktorý skresal dvojgólový Kyle Connor, ale Filip Zadina poistil prvý triumf Red Wings nad Jets po predošlých štyroch prehrách. Pripísal si aj dve asistencie pri jeho prvom viacobodovom výkone v NHL. Stal sa tretím najmladším hráčom v klubovej histórii s troma bodmi v dueli (20 rokov a 15 dní). Z jeho spoluhráčov skórovali dvakrát Robby Fabbri a raz Darren Helm s Filipom Hronekom, ktorý už trafil prázdnu bránu. Fabbri a Hronek pridali aj po asistencii, Jonathan Bernier kryl 26 striel. Connor Hellebuyck urobil 29 zákrokov a Mark Scheifele dvakrát asistoval, ale Jets prehrali tretí zápas vonku v rade. Red Wings využili dve zo štyroch presiloviek.

Hviezdy duelu: 1. R. Fabbri (DET), 2. K. Connor (WPG), 3. D. Larkin (DET)

STL - VGK 4:2

Vegas opäť prehralo v St. Louis, ktoré ukončilo sériu prehier

St. Louis prišlo o jednogólový náskok z úvodu prvej tretiny, ale v druhej troma gólmi po sebe dokráčalo k domácemu triumfu 4:2 nad Las Vegas. Ukončilo ním sériu troch prehier a najmladší tím NHL zdolalo štvrtýkrát po sebe. MacKenzie MacEachern, dvojbodový Oskar Sundqvist, Jaden Schwartz a Robert Thomas prekonali Marc-Andre Fleuryho z 29 striel. Max Pacioretty a William Carrier otočili stav z 0:1 na 2:1, ale nestačilo to na odvrátenie tretej prehry v posledných štyroch dueloch. Jordan Binnington prispel k výhre 27 zákrokmi. Fleury odchytal 820. zápas v lige, čím sa vyrovnal Seanovi Burkeovi na 14. mieste historického poradia brankárov. Golden Knights prehrali aj štvrtý duel v St. Louis, odkedy vstúpili do súťaže.

Hviezdy duelu: 1. O. Sundqvist, 2. J. Binnington, 3. R. Thomas (všetci STL)

MIN - EDM 6:5

Staal, Kunin pomohli Wild zdolať Oilers

Eric Staal, ktorému hrozilo, že zápas vynechá, strelil v tretej tretine kľúčový vedúci gól, na ktorý nadviazal Luke Kunin, aby Minnesota porazila Edmonton 6:5. Ryan Donato skóroval v treťom zápase po sebe a na listinu strelcov sa zapísali aj Jordan Greenway, Jason Zucker a Marcus Foligno. Kaapo Kahkonen urobil 28 zákrokov a vo svojej mladej kariére zostáva po štyroch dueloch neporazený. Wild bodovali v 13. z posledných 14 duelov. Oilers prehrali šiesty zápas z posledných ôsmich. Ich góly strelili Oscar Klefbom, Leon Draisaitl, Gaetan Haas, Connor McDavid a James Neal, kým Mike Smith zastavil 21 striel.

Hviezdy duelu: 1. E. Staal (MIN), 2. C. Soucy (MIN), 3. J. Greenway (MIN)

CGY - TOR 4:2

Gaudreau doviedol Flames k výhre nad Maple Leafs

Johnny Gaudreau zaznamenal svoj prvý dvojgólový zápas sezóny a Calgary strelilo tri góly v prvých troch minútach tretej tretiny, aby nakoniec porazilo Toronto 4:2. Z gólov sa tešili aj Travis Hamonic a Michael Frolík, zatiaľ čo David Rittich kryl 32 striel. Sean Monahan zaznamenal dve asistencie a svoju bodovú sériu si natiahol na osem zápasov. Flames majú pod trénerom Geoffom Wardom bilanciu 7-0-0. Maple Leafs v zápase dvakrát viedli. Mitch Marner a John Tavares zaznamenali po góle a asistencii, Frederik Anderson opustil duel s 20 zákrokmi. Do zostavy víťazného mužstva sa vrátil Matthew Tkachuk.

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. D. Rittich (CGY), 3. M. Marner (TOR)

ARI - CHI 5:2

Keller, Hinostroza doviedli Coyotes k výhre nad Blackhawks

Clayton Keller strelil dva góly a Arizona si upevnila pozíciu lídra Pacifickej divízie víťazstvom 5:2 nad Chicagom. Vinnie Hinostroza, ktorý hral proti svojmu bývalému tímu, zaznamenal tri asistencie, pričom ako prvý hráč Coyotes za viac ako rok ich nazbieral v jednej tretine. Ďalší bývalý „Jastrab Nick Schmaltz, Michael Grabner a Brad Richardson pridali po góle. K štvrtej výhre z ostatných šiestich duelov prispel ak Darcy Kuemper, ktorého z 30 striel prekonali len Jonathan Toews a Dylan Strome, ktorého Coyotes draftovali v roku 2015. Robin Lehner urobil 35 zákrokov, ale tretiu prehru Chicaga v sérii neodvrátil.

Kellerov gól z úniku:


Hviezdy duelu: 1. C. Keller (ARI), 2. B. Richardson (ARI), 3. V. Hinostroza (ARI)

VAN - CAR 1:0 PP

Markström a Pettersson rozhodli o výhre Canucks nad Hurricanes

Fanúšikovia Vancouver veľa gólov nevideli, ale ten jeden jediný ich dostal do varu. Elias Pettersson po 40 sekundách predĺženia ukončil bezgólový stav i zápas, v ktorom Canucks futbalovým pomerom 1:0 porazili Carolinu. Bol to jeho 100. bod v kariére. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov viedlo aj čisté konto Jacoba Markströma, ktorý zneškodnil všetkých 43 striel. Bola to jeho prvá nula v ročníku a štvrtá v kariére. Petr Mrázek kapituloval až z 26. strely smerujúcej na jeho bránu. Hurricanes prehrali prvýkrát po troch víťazných dueloch a tiež prišli o sériu troch výhier vo vzájomných súbojoch s Vancouverom.

Jediný gól zápasu:


Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. P. Mrázek (CAR), 3. E. Pettersson (VAN)

ANA - LAK 1:2

Kalifornské derby vyšlo lepšie pre Kings

Matt Luff a Jeff Carter skórovali, Jonathan Quick predviedol 36 zákrokov a Los Angeles ukončilo sériu 11 prehier u súperov, keď uspelo na ľade Anaheimu tesne 2:1. Pri oboch góloch asistoval Tyler Toffoli. Zápas v tretej tretine zdramatizoval Derek Grant, ktorý strelil kontaktný gól. John Gibson zastavil 25 striel a Ducks sa opäť nepodarilo na výhru nadviazať výhrou. Tento stav trvá od 1. novembra. „Káčeri“ pritom vo štvrtok prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. J. Silfverberg (ANA), 3. C. Fowler (ANA)

SJS - NYR 3:6

Zibanejad a Panarin pomohli Rangers predĺžiť Sharks sériu prehier

San Jose s novým trénerom najskôr viedlo 1:0, potom prehrávalo 1:2 a v tretej tretine viedlo 3:2. Nakoniec sa však Bob Boughner z víťaznej premiéry netešil. Mika Zibanejad strelil dva góly po sebe, aby otočil zápas v prospech Rangers, ktorí uspeli 6:3 aj vďaka hetriku a štyrom bodom Artemija Panarina. Zvyšný gól strelil Jesper Fast, kým Alexandar Georgiev kryl 15 striel. Newyorský tím po štvrtýkrát po sebe zareagoval na prehru výhrou. O góly Sharks, ktorí prehrali už šiesty duel v sérii, sa postarali Tomáš Hertl, Logan Couture a Brenden Dillon. Joe Thornton vo svojom 1600. zápas v NHL zaznamenal asistenciu a Martin Jones inkasoval päť gólov z 29 striel. Panarin zavŕšil hetrik gólom do prázdnej brány. Po prvýkrát v histórii sa stalo, že v drese jedného tímu hrali dvaja hráči s minimálne 1600 zápasmi na konte. Patrick Marleau ich odohral 1687.

Odporúčame:
Panarin dosiahol prvý hetrik v drese tímu, ktorému strelil predošlé dva + video

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (NYR), 2. M. Zibanejad (NYR), 3. B. Dillon (SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 17:20 0 1 1 +1 5 1 0
E. Černák (TBL) 18:50 0 0 0 0 0 3 2



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 13. 12. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL