Canucks hľadajú útočníka do prvých formácií, chcú novú zmluvu pre Markströma

Generálny manažér tímu Vancouver Canucks, Jim Benning, má pred prestupovou uzávierkou, ktorá nastane 24. februára, dve priority – získať kvalitného útočníka a predĺžiť zmluvu s brankárom Jacobom Markströmom.

„To je náš cieľ,“ uviedol Benning pre Sportsnet. „Jacob je dôležitou postavou v našej šatni. Bol to hráč, o ktorom sme si mysleli, že by sa mohol rozvinúť v brankársku jednotku. Každým rokom sa zlepšoval.“

Markström, ktorý vo štvrtok vychytal svoju prvú nulu v ročníku, má v doterajších 20 zápasoch bilanciu 9-8-3 s 91,8% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,58 inkasovaného gólu na zápas. V tejto sezóne tímu dvakrát chýbal pre úmrtie svojho otca.

Canucks dvadsaťdeväťročného Švéda získali 4. marca 2014 z Floridy, kde sa nevedel presadiť. Odvtedy odchytal za Vancouver 206 zápasov, v ktorých mal bilanciu 85-85-26, 91,2% úspešnosť zákrokov a priemer 2,72 inkasovaného gólu na zápas. V júli mu vyprší trojročná zmluva a bude môcť byť neobmedzeným voľným hráčom.

Benning by rád svoje mužstva pred záverom sezóny vylepšil aj o útočníka pre prvé dva útoky, ktorý by zvýšil ofenzívnu silu Canucks, ktorá v súčasnosti tkvie najmä na J.T. Millerovi, Eliasovi Petterssonovi, Brockovi Boeserovi či Boovi Horvatovi.

„Snažím sa udržiavať kontakt so všetkými generálnymi manažérmi v lige a ak tam bude niečo, čo sa nám bude hodiť a čo nám bude dávať zmysel, tak sa na to pozrieme. Páči sa mi súhra, ktorú mal náš tím v úvode sezóny. Myslím si, že máme dobrú kombináciu mladosti, zručnosti a rýchlosti s niekoľkými veteránmi, ktorí nás stmeľujú a pomáhajú v oslabeniach. Neviem sa dočkať, ako bude vyzerať toto mužstvo, keď budeme zdraví. Od toho sa potom bude odvíjať aj moja práca,“ dodal Benning.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 12. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL