Ovečkin a Bäckström ukončia kariéry vo Washingtone, verí majiteľ

Majiteľ tímu Washington Capitals, Ted Leonsis, očakáva, že hviezdny útočníci Alex Ovečkin a Nicklas Bäckstrom už do konca svojich kariér dres nezmenia. Vyjednávaní o nových zmluvách sa preto neobáva.

„Alex je veľmi, veľmi lojálna osoba a to isté platí o Nickovi Bäckströmovi. Navyše, chcem tu vytvoriť niečo, v čom budeme spoločne. S Alexom som sa často rozprával o jeho kariérnej ceste a obaja hovoria, že chcú byť iní, že chcú ukončiť kariéru tam, kde ju začali, a že by radi boli v tejto komunite počas celej kariéry. Na tom budeme pracovať,“ povedal Leonsis.

Tridsaťštyriročný Ovečkin, ktorý je kapitánom tímu, má vo svojej trinásťročnej zmluve platný ešte jeden rok po skončení aktuálneho ročníka. Capitals s ním nemôžu podpísať novú zmluvu skôr, ako 1. júla 2020.

O dva roky mladší Bäckström je v poslednom roku svojho desaťročného kontraktu, a tak môže byť neobmedzeným voľným hráčom už v lete. Už však začal rokovať s tímom a to sám bez pomoci agenta.

„Je úžasné mať takýto vzťah, ktorý vám nespôsobuje obavy. Nezáleží na tom, koľkokrát sa opýtate tú otázku, nestane sa z toho problém. Vyriešime to. Očakávam, že Alex a Nick tu budú hrať donekonečna, potom ukončia kariéru a budú s nami prepojení cez absolventský program alebo cez nejaký iný vzťah,“ poznamenal Leonsis.

Washington draftoval Ovečkina z prvého miesta v roku 2004 a z Bäckstroma o dva roky neskôr urobil draftovú štvorku. Obaja pomohli vytvoriť jadro mužstva, ktoré v roku 2018 získalo prvý Stanleyho pohár v klubovej histórii.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 12. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL