Útočníkovi Flyers zistili rakovinu. V sezóne si už nezahrá

Tím Philadelphia Flyers oznámil v piatok nepríjemnú správu. Útočník Oskar Lindblom by mal vynechať zvyšok tohto ročníka po tom, čo mu doktori objavili rakovinu kostí. Po ďalších vyšetreniach absolvuje bezodkladne liečbu.

„Útočník Philadelphie Flyers Oskar Lindblom mal diagnostikovaný Ewingov sarkóm poprednými špecialistami na Pennsylvánskej univerzite,“ vyhlásil generálny manažér Chuck Fletcher.

„Budúci týždeň podstúpi ďalšie vyšetrenia a obhliadky, po ktorých začne okamžite s liečbou. Neočakávame, že v zvyšku sezóny bude opäť hrať. Flyers urobia všetko potrebné, aby Oskara podporovali a asistovali mu v zaistení tej najlepšej možnej starostlivosti.“

Lindblom, ktorý nehral v stredajšom zápase proti Coloradu pre zranenie hornej časti tela, zaznamenal v 30 zápasoch tejto sezóny 18 bodov. S 11 gólmi sa delil o prvé miesto v poradí tímu s Travisom Konecnym.

Dvadsaťtriročný Švéd bol draftovaný v roku 2014 z celkového 138. miesta. Odvtedy odohral v NHL 134 zápasov so ziskom 30 gólov a 27 asistencií. V play-off pridal štyri zápasy bez bodového zisku.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 12. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL