Vlasic odohrá 1000. zápas za Sharks. Tým sa môže pochváliť málokto

Marc-Edouard Vlasic odohrá v sobotu proti Vancouveru svoj okrúhly 1000. zápas v NHL, pričom všetky ich absolvoval v drese tímu San Jose Sharks.

Vlasic sa tak stane ešte len 17. obrancom v histórii Národnej hokejovej ligy, ktorý takú porciu duelov odohrá v drese jediného tímu.

„Utieklo to,“ poznamenal. „Pozriete sa naspäť o 13 až 14 rokov a uvedomíte si, že to utieklo rýchlo a že ste si to užili.“

Vlasic bol draftovaný kalifornským tímom z 35. miesta v roku 2005 vďaka voľbe, ktorú tím získal výmenou brankára Miikku Kiprusoffa do Calgary.

Tridsaťdvaročný Kanaďan zažil ligový debut v ročníku 2006/07 a ako devätnásťročný mladík bol najmladším obrancom ligy. V hlasovaní o Calderovu trofej skončil šiesty.

Netrvalo dlho a Vlasic sa začal stavať proti najlepším hráčom ligy. Bránil aj legendy, ako sú Jaromír Jágr, Joe Sakic, Brendan Shanahan, Mike Modano či Jarome Iginla.

Vlasic, ktorý má zmluvu na ďalších šesť rokov, v kariére neoslňoval ofenzívnymi číslami, ale jeho hra v obrane sa nikdy nespochybňovala a práve pre ňu bol aj populárnou voľbou pre hviezdami nabitú reprezentáciu Kanady.

„Možno nezískava od médií toľko uznania a pozornosti, ale každý v hokejovom svete vie, čo prináša tomuto tímu,“ skonštatoval Patrick Marleau.

Vlasic v prvých 999 zápasoch kariéry zaznamenal 320 bodov za 72 gólov a 248 asistencií. Nazbieral aj 131 plusových bodov a 392 trestných minút. V tejto sezóne zatiaľ nebol vylúčený a v 34 dueloch si pripísal päť gólov a štyri asistencie.

„Som stále rovnakým človekom, ako som bol, keď som sem prišiel, len som o 14 rokov starší. Chodím na ľad, aby som robil tie správne veci proti najlepším hráčom a len sa snažím vyhrávať zápasy,“ dodal rodák z Montrealu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 12. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL