Duclair potvrdil streleckú formu hetrikom. Zavŕšil ho v predĺžení + video

Kanadský útočník Anthony Duclair potvrdil, že aktuálne je vo veľkej streleckej forme. O sobotnej výhre Ottawy 4:3 po predĺžení nad jeho bývalými spoluhráčmi z Columbusu rozhodol hetrikom. Zaznamenal pritom aj víťazný gól, čím sa zapísal do klubovej histórie.

Dvadsaťštyriročný krídelník otvoril skóre duelu v tretej minúte. V 13. minúte posielal Senators do vedenia 2:1 a v druhej minúte predĺženia zavŕšil svoj tretí hetrik v NHL, prvý v drese kanadského tímu. Skóroval vo štvrtom z posledných piatich zápasov, v ktorých dokopy nastrieľal osem gólov.

„Som šťastný, že dostávam toľko šancí hrať. Aj keď mi niečo nevyjde, chcem opäť naskočiť do hry a napraviť to. V minulosti by som radšej sedel na striedačke,“ povedal Duclair, prvá hviezda duelu. Rozšíril si konto na 18 gólov a 25 bodov v 33 zápasoch sezóny. V oboch štatistikách je lídrom tímu.



Duclair sa stal len tretím hráčom v histórii Ottawy, ktorý zavŕšil hetrik v predĺžení. Pred ním to dokázali Bob Kudelski 5. novembra 1993 proti Winnipegu a Jean-Gabriel Pageau v druhom zápase druhého kola play-off v roku 2017 proti New Yorku Rangers.

Rodák z Pointe-Claire je tiež tretím hráčom v histórii Senators s troma viacgólovými zápismi v štyroch dueloch tímu. V zápasoch proti Bruins a Flyers zo 7. a 9. decembra skóroval dvakrát. Alexejovi Jašinovi sa to podarilo v dňoch 4. až 10. marca 1999 a Danymu Heatleymu 12. až 18. decembra 2007.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 15. 12. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL