V hre o Halla je 5-6 tímov, favoritom je tím z púšte

Pierre LeBrun z TSN v sobotu informoval, že o služby Taylora Halla má záujem päť až šesť tímov. O hviezdneho útočníka New Jersey Devils sa pritom vrak zaujímal aj tím Florida Panthers.

Hall vynechal dva zápasy po sebe z preventívnych dôvodov, ktoré súvisia so snahou tímu vymeniť ho – generálny manažér Ray Shero jednoducho nechce riskovať jeho zranenie, pretože sa vraj rozhovory o potenciálnej výmene zintenzívnili.

LeBrun tvrdí, že okrem Floridy sú v rozhovoroch zahrnuté aj Arizona a Colorado, teda tímy, proti ktorým nehral. Chris Johnston zo Sportsnet pritom verí, že favoritom na zisk jeho služieb sú momentálne Coyotes. Do zoznamu tímov so záujmom doplnil St. Louis.

„Vieme, že Florida bola zahrnutá v nejakých rozhovoroch, tiež St. Louis a pár ďalších tímov. Veríme však, že Coyotes dali na stôl momentálne najlepšiu ponuku,“ poznamenal Johnston.

Elliote Friedman dodal, že v tej ponuke by nemali byť najhodnotnejší mladíci Arizony, Barret Hayton ani Victor Söderström. „Vyzerá to tak, že sa tieto dva tímy naťahujú o Kevina Bahla,“ dodal.

Bahl bol draftovaný v minulom roku z 55. miesta a v doterajších 28 zápasoch OHL zaznamenal v drese Ottawy päť gólov a 15 asistencií. Ide o obrancu, ktorého by sme mali vidieť aj na blížiacom sa juniorskom šampionáte.

Devils sa v rokovaniach s viacerými klubmi snažia zvýšiť protihodnotu. Hallovu cenu totiž na prestupovom trhu znižuje skutočnosť, že mu v lete končí zmluva a môže sa stať neobmedzeným voľným hráčom. Riešením v takýchto prípadoch bývajú aj podmienené draftové voľby.

Hall, ktorý má v tejto sezóne „cap-hit“ 6 miliónov amerických dolárov, si v prvých 30 zápasoch sezóny pripísal 25 bodov za šesť gólov a 19 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 12. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL