Staal si pripísal 1000. bod, hetrikom ho zatienil Kane. Kopitar prekonal Gretzkyho

Nedeľná noc bola veľká pre niekoľkých hráčov. Kým Patrick Kane pomohol Chicagu ukončiť sériu prehier hetrikom, Eric Staal zaznamenal svoj 1000. bod, Anže Kopitar prekonal zápis Waynea Gretzkyho a Max Pacioretty bol štvorbodový. Z výhier sa tešili prevažne domáci.

WPG - PHI 7:3

Jets pomohli rýchle góly k výhre nad Flyers

Blake Wheeler a Mark Scheifele strelili po presilovkovom góle a pridali po dve asistencie, aby pomohli Winnipegu k triumfu 7:3 nad Philadelphiou. Na streleckú listinu sa zapísali aj Nikolaj Ehlers, Luca Sbisa, Logan Shaw, Patrik Laine a Kyle Connor, kým Connor Hellebuyck kryl 29 striel. Prekonali ho Matt Niskanen, James van Riemsdyk a Shayne Gostisbehere. Brian Elliott inkasoval šesť gólov zo 17 striel a v tretej tretine ho nahradil Carter Hart, ktorý zastavil šesť striel zo siedmich. Kým Jets vyhrali tretí zápas z ostatných štyroch, Flyers prehrali štvrtý z ostatných piatich. Kanadský tím strelil štyri góly v rozmedzí 4 minút a 17 sekúnd, čo prekonali len raz vo svojej histórii – 18. novembra 2017 proti New Jersey potrebovali na štyri góly len 3 minúty a 50 sekúnd.

Odporúčame:
Porozpráva s disciplinárkou: Farabee zbytočným zákrokom zranil Perreaulta + video

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler (WPG), 2. N. Pionk (WPG), 3. M. Scheifele (WPG)

CHI - MIN 5:3

Kane pomohol Chicago ukonči sériu prehier, Staal s 1000. bodom

Eric Staal skóroval, aby sa tešil zo svojho 1000. bodu v NHL. K výhre ním však nepomohol. Na druhej strane totiž bol Patrick Kane, ktorý strelil tri góly a s hetrikom doviedol Chicago k výhre 5:3 nad Minnesotou. Tá tiež znamenala koniec štvorzápasovej série prehier. Po góle pridali Brandon Saad a David Kämpf, Jonathan Toews nazbieral tri asistencie a Robin Lehner zastavil 23 striel. Okrem Staala ho prekonal dvakrát aj Kevin Fiala. Ryan Suter nazbieral tri asistencie, Kaapo Kahkonen kryl 22 striel. „Dnes sme miestami pôsobili trochu unavene a nepodali vysoký výkon. Dnes sme potrebovali šťastný odraz, ale nepošťastilo sa nám to,“ povedal Staal, ktorý sa stal 89. hráčom v histórii so štvorciferným počtom bodov. „Je ťažké sa tomu venovať v strede sezóny a kariéry, ale štyri čísla, to už je dosť. Určite som na to hrdý.“

Odporúčame:
Patricka Kanea hetrik potešil, ale: Musím hrať lepšie, tvrdí + video

Staalov 1000. bod:


Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. K. Fiala (MIN), 3. C. Murphy (CHI)

DET - LAK 2:4

Kopitar doviedol Kings k výhre nad Red Wings

Anže Kopitar strelil dva góly, aby doviedol Los Angeles k výhre 4:2 nad Detroitom a aby prekonal zápis Waynea Gretzkyho na štvrtom mieste klubového bodovania všetkých čias s 919 bodmi. „On pravdepodobne tie svoje body nazbieral v 400 zápasoch, čím sa mu rovnať nemôžem, ale vždy, keď ste spomínaní v rovnakej vete s Wayneom, je to veľká vec,“ poznamenal Slovinec, pre ktorým je teraz Dave Taylor s 1069 bodmi. Strelecky sa presadili aj Jeff Carter a Tyler Toffoli, k tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohli aj Alex Iafallo s dvoma asistenciami a michiganský rodák Jack Campbell s 22 zákrokmi. Z domácich hráčov ho prekonali dvojbodový Madison Bowey a Filip Zadina. Eric Comrie opustil duel s 28 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. J. Carter (LAK), 3. A. Iafallo (LAK)

VGK - VAN 6:3

Fleury opäť vychytal výhru proti Canucks, Pacioretty štvorbodový

Max Pacioretty zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby doviedol Vegas k výhre 6:3 nad Vancouverom. Nick Holden, Valentin Zykov, Jonathan Marchessault a Mark Stone sa tiež tešili z gólov a Marc-Andre Fleury si vďaka 26 zákrokom zlepšil bilanciu v zápasoch proti Canucks na 12-2-1. V normálnom hracom čase s nimi neprehral od roku 2006. V nedeľu na neho našli recept Elias Pettersson, Brock Boeser a Jake Virtanen. Jacob Markström inkasoval päť gólov z 39 striel a zhoršil si bilanciu proti Golden Knights na 1-6-1. V tretej tretine ho v bráne vystriedal Michael DiPietro, ktorý inkasoval jeden gól zo siedmich striel. Pre Vegas išlo o 200. zápas v NHL, pričom jeho bilancia 112-69-19 je druhá najlepšia v prvých 200 dueloch v histórii. Lepšiu mal len pôvodný tím Ottawa Senators.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty (VGK), 2. M. Stone (VGK), 3. V. Zykov (VGK)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 12. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL