Sága sa skončila, Taylor Hall je hráčom Arizony!

Sága okolo výmeny Taylora Halla sa skončila. Niekdajší víťaz Hartovej trofeje opúšťa klub New Jersey Devils a jeho novým zamestnávateľom sa stala Arizona, ktorá bola v ostatných dňoch favoritom na jeho zisku.

Spolu s Hallom získali Coyotes aj hráčske práva na Blaka Speersa, ktorý hráva v AHL. Naopak, New Jersey dostalo trio hráčov Kevina Bahla, Nicka Merckleyho, Natta Schnarra a dva draftové výbery – 1. kolo v roku 2020 a podmienenú voľbu v 3. kole 2021.

V prípade, že Hall predĺži s Coyotes zmluvu a zároveň tím vyhrá aspoň jednu sériu v play-off, Devils budú vyberať v 1. kole. Ak splní Arizona aspoň jednu z týchto podmienok, Devils dostanú výber v 2. kole, ale ak nesplní ani jednu podmienku, Devils zostane výber v 3. kole. New Jersey si zároveň ponechá 50 percent z hráčovho šesťmiliónového platu.

Dvadsaťosemročný Hall, ktorý v tejto sezóne odohral 30 zápasov so ziskom 25 bodov (6+19), je len piatym držiteľom Hartovej trofeje, ktorý bol vymenený do 18 mesiacov od jej zisku.

Kým New Jersey sa nedarí a je na predposlednom mieste Východnej konferencie s bilanciou 10-14-5, Halla bude čakať príchod do tímu, ktorý vedie Pacifickú divíziu s bilanciou 19-12-4 a ktorý výmenou dáva jasne najavo svoje ambície v tejto sezóne.

Hall by však pre Coyotes nemusel byť posilou len pre túto sezónu. Tím sa nevzdáva myšlienky pokúsiť sa ho upísať aj na dlhšie obdobie a samotný hráč je k tejto možnosti otvorený.

„V tomto ročníku som otvorený voči všetkému. Pre novú zmluvu nevylučujem pred 1. júlom žiaden tím. Ako bude čas plynúť, tak sa budeme rozprávať s generálnym manažérom Johnom Cayhkom aj o tejto možnosti. Myslím si, že obom stranám vyhovuje, ak sa budeme zameriavať len na hranie a necháme tú záležitosť s kontraktom vyriešiť samú. Chcem len prísť a pomôcť vyhrávať zápasy, dostať sa do play-off a tam napáchať nejaké škody,“ poznamenal pre Sportsnet.


Autor: Redakcia SlovakNHL.sk | Vydané: 17. 12. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL