Perron si hetrikom zvýšil šance na gólovo najplodnejší ročník v kariére + video

David Perron zažil veľký večer v zápase, ktorý bol pre St. Louis veľmi dôležitý. Výhrou 5:2 nad Coloradom si udržalo prvé miesto v Centrálnej divízii práve pred Avalanche. Skúsený útočník tomu pomohol troma gólmi.

„Nemyslím si, že hetrik je niečo, o čom budem teraz nejako veľmi premýšľať. Všetky tieto veci si uvedomíte viac až vtedy, keď s hokejom skončite. Ale áno, je to vždy pekné,“ povedal tridsaťjedenročný Kanaďan.

Cestu za piatym hetrikom v kariére odštartoval v 19. minúte prvej tretine, keď otvoril skóre zápasu. Coloradu sa v prvej polovici druhej tretine podarilo stav zvrátiť, ale Perron vrátil Blues do hry presilovkovým gólom minútu a štvrť pred prestávkou. Tretím gólom už len pečatil triumf strelou do prázdnej brány.

„On je jednoducho vždy na správnom mieste v správny čas,“ povedal spoluhráč Alex Pietrangelo. „Je schopný hrať na oboch koncoch klziska viac, ako kedykoľvek predtým. Puk strieľa lepšie, ako v minulosti.“

Perron zažíva ofenzívne celkom dobrú sezónu. Po 35 zápasoch má na konte 33 bodov, pričom 15 z nich tvoria góly. Vlani si vytvoril osobné maximum s 23 presnými zásahmi, v tomto ročníku má zatiaľ nábeh na 35 gólov.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 12. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL