Podozrivá transakcia: Pripravujú Sabres Černákovi odvetu?

Buffalo vzbudilo pozornosť, keď v pondelok podpísalo zmluvu s Daltonom Smithom. Podpis zmluvy s útočníkom štvrtého útoku záložného tímu, ktorý je známy pre svoju tvrdosť a päste, je najmä deň pred zápasom proti Tampe Bay podozrivý.

Na internete v zámorí sa rieši, či to tím urobil preto, aby sa Smith pomstil Erikovi Černákovi za zákrok, ktorým skôr počas ročníka spôsobil otras mozgu Rasmusovi Dahlinovi. Tiež je stále v pamäti zákrok Nikutu Kučerova, ktorý zranil Vladimíra Sobotku.

Ani jeden z týchto zákrokov nevzbudil reakciu u hráčov Sabres a Smith by sa mohol postarať o odvetu, keď Lightning v posledný deň kalendárneho roka zavítajú do Buffala.

„Mnoho z vás sa pýta, prečo Sabres chcú Daltona Smitha a je to takéééé zrejmé. Prečítajte si môj stĺpček z 27. novembra: Spomeňte si na Kučerova so Sobotkom a Černáka s Dahlinom. Lightning sú zajtra v meste. Juchú,“ poznamenal Mike Harrington z denníka The Buffalo News.

Smith, ktorý by mal v utorok zažiť svoju premiéru v NHL, tieto špekulácie nechcel po pondelkovom tréningu komentovať a tréner Ralph Krueger vylúčil, že by motívom tejto transakcie bola odplata.

„Nepozeráme sa na hráčov v Rochesteri len s ohľadom na čísla, ktoré sú zreteľné pre každého, “ povedal Krueger. „Môžete si o tom načasovaní myslieť, čo chcete, ja som len cítil, že sme pri zranení Skinnera potrebovali povolať hráča a tak sme ho povolali teraz. Potrebovali sme vybrať niekoho, aby doplnil mix 13 útočníkov, ktorý tu máme. Dalton nám pripadal ako správna voľba, nie len pre zajtrajšok, ale aj pre ďalšie zápasy.“

Slová sú jedna vec, činy druhá. Skutočnú odpoveď na to, či bol Smith privedený ako súčasť plánu odvety, nám dá nakoniec až samotný duel. Minimálne z tohto dôvodu budú očakávania pred ním o trochu vyššie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 12. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL