Silvester priniesol v NHL tri hetriky. Neal napodobnil zápis Gretzkyho! + video

Prelom rokov 2019 a 2020 bol v NHL bohatý na góly aj na viacgólových strelcov. Až traja hráči zaznamenali hetrik, ktorým doviedli svoje tímy k výhram. Dvaja z nich sa zapísali do klubovej histórie, pričom James Neal dokonca napodobnil toho najlepšieho.

Neal sa vyrovnal „The Great One“

Tridsaťdvaročný útočník Edmontonu otvoril skóre duelu proti NY Rangers už v 11. sekunde, čím len o tri zaostal za klubovým rekordom. V deviatej minúte zvýšil stav na 2:0 v presilovke a ďalšiu využil v 34. minúte gólom na 5:0. Pripísal si aj asistenciu pri výhre 7:5.

„Napokon, dôležitá je výhra, lebo tie dva body nám už nikto nevezme,“ povedal po zápase Neal, ktorý ukončil štvorzápasovú sériu bez bodu druhým hetrikom v sezóne. V 43 dueloch ročníka nastrieľal 22 gólov a získal spolu 31 bodov.

Neal je piatym hráčom v histórii Oilers s viac ako jedným hetrikom v jeho premiérovej sezóne v tíme. S dvomi sa vyrovnal Glennovi Andersonovi (1980/81) a Wayneovi Gretzkymu (1979/80). Tri zaznamenal Jari Kurri (1980/81) a rekord patrí Blairovi MacDonaldovi so štyrmi (1979/80).



Werenski len tretím obrancom Columbusu s hetrikom

Dvadsaťdvaročný obranca Zach Werenski sa tešil z prvého hetriku v NHL, ktorým doviedol Columbus k výhre nad Floridou. V piatej minúte otvoril skóre duelu a v tretej tretine dvoma gólmi po sebe za necelé štyri minúty upravil výsledok na konečných 4:1. Pokoril hranicu 150 bodov v lige.

„Bolo by úžasné streliť ho hociktorému brankárovi. Náhodou je to práve Bobrovskij, s ktorým sme si boli blízki a sedel som vedľa neho v šatni,“ povedal Werenski, ktorý strelil tri góly bývalému spoluhráčovi. Aké mal pocity z hetriku? „Bolo to super. Pozrel som sa do hľadiska a videl lietajúce čiapky. Nikdy som také pocity nezažil.“

Werenski je len tretím obrancom v histórii Blue Jackets s hetrikom. Pred ním to dokázali Deron Quint 9. marca 2001 a Bryan Berard 8. januára 2006.



Connor s druhým hetrikom v kariére

Dvadsaťtriročný útočník Winnipegu Kyle Connor zariadil triumf 7:4 nad Coloradom troma gólmi. V 29. minúte posielal Jets do vedenia 2:1, v 51. minúte využil presilovku na gól na 4:3 a v 57. minúte strelil druhý gól po sebe, ten víťazný na 5:3.

„Tak to v hokeji chodí. Keď často strieľate, nejaké šťastné odrazy vám tam padnú,“ povedal Connor, ktorý skóroval šesťkrát v posledných štyroch dueloch. Po 40 zápasoch sezóny má na konte rovných 20 gólov a 18 asistencií.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 01. 01. 2020 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL