Stars pred vyhodením varovali Montgomeryho pred verejným pitím

Ukázalo sa, že Jim Montgomery dostal od vedenia Dallasu ešte šancu. Keď sa ukázalo, že má problémy s alkoholom, bol varovaný. Varovanie si však nezobral k srdcu a nakoniec ho to stálo miesto.

Generálny manažér Jim Nill požiadal svojho niekdajšieho trénera o to, aby zmenil svoje správanie a obmedzil svoje pitie na verejnosti predtým, ako ho 10. decembra vyhodil pre „neprofesionálne správanie“. Tvrdí to Mac Engel z Fort Worth Star-Telegram.

Až do 3. januára boli dôvody vyhodenie záhadou, potom sa k problému s alkoholom priznal samotný Montgomery, ktorý označil vyhodenie za „primerané“. Medzitým sa už zapojil do protialkoholického programu.

Stars sa nikdy k špecifickým problémom nevyjadrovali, ale zdroje Engelovi prezradili, že za výpoveď mohol jeden konkrétny incident. Z rešpektu k trénerovi a jeho rodine však viac detailov nechceli odhaliť.

O Montgomeryho problémoch s alkoholom sa v Dallase hovorilo už v minulej sezóne, jeho prvej v pozícii trénera v NHL. Často ho videli opíjať sa v bare Moxies, ktorý patrí majiteľovi Stars Tomovi Gaglardimu. Práve toto správanie malo viesť k spomínanému varovaniu.

Klub pritom vedel, o prehreškoch Montgomeryho v minulosti aj v čase, keď ho najal do pozície hlavného trénera po úspechoch na vysokoškolskej úrovni. V roku 2008 bol na Floride zatknutý za šoférovanie pod vplyvom.

Dallas má od trénerskej zmeny bilanciu 7-3-1. Na lavičke momentálne stojí Rick Bowness.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL