Pavelski očakáva delikátny návrat do San Jose

Niekdajší kapitán Sharks, Joe Pavelski, sa teší na svoj návrat do San Jose, ktorý zažije v sobotu ako hráč Dallasu, s ktorým v lete podpísal trojročnú zmluvu za 21 miliónov amerických dolárov. Neubráni sa však zmiešaným pocitom.

„Myslím si, že to bude divné,“ povedal Pavelski pre ESPN. „Pravdepodobne tou najťažšou časťou bude vidieť ten dres. Bude to delikátne z mnohých dôvodov.“

Pavelski strávil v kalifornskom tíme prvých 13 sezón svojej kariéry NHL a jeho prioritou bolo jeho zotrvanie. Až keď bolo jasné, že to nebude možné, sa rozhodol hľadať pôsobisko niekde inde. Medzitým však zostával stále v San Jose.

„Vždy som mal pocit, že sa vyskytne niečo, čo bude fungovať. Pokiaľ by tomu tak nebolo, tak by som nemal dôvod myslieť si niečo iné,“ poznamenal.

Sharks patrili medzi popredné tímy ligy počas väčšina uplynulej dekády, ale v tejto sezóne sa významne trápia a dokonca nedávno prišli o trénera Petera DeBoera. Momentálne sú na 13. mieste Západnej konferencie s bilanciou 20-22-4.

„Som trochu prekvapený, že sa tak trápia. Myslel by som si, že budú v tomto ročníku o niečo úspešnejší, ale takto to chodí,“ povedal Pavelski, ktorého Dallas má tretiu najlepšiu bilanciu v konferencii.

Tridsaťpäťročný rodák z amerického Wisconsinu opustil klub ako historicky druhý najlepší strelec s 355 gólmi. So 761 bodmi mu patrí tretie miesto v klubovom poradí a s 963 zápasmi je štvrtý. V novom drese zaznamenal osem gólov a desať asistencií v 44 dueloch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL