Nový rekordér Floridy: Huberdeau prekonal Jokinena a napodobnil Bureho + video

Šikovný útočník Jonathan Huberdeau pomohol v nedeľu Floride k výhre 8:4 nad Torontom gólom a asistenciou. Vďaka dvojbodovému výkonu sa zároveň stal novým klubovým rekordérom.

Nikto iný doteraz nenazbieral v drese Panthers viac bodov, ako hráč číslo jedenásť. Ten ich má na svojom konte aktuálne 420, čo je o jeden viac, ako zaznamenal Olli Jokinen. Obaja sú jedinými hráčmi v klubovej histórii s viac ako 400 bodmi. K tejto méte sa približuje aj Aleksander Barkov (394).

„Je to cool. Ďalší skvelý večer. Nemohol by som žiadať o viac. Teraz sa to pokúsim užiť naplno s mojou rodinou a zajtra sa budem koncentrovať na to, aby som nás pomohol dostať do play-off,“ povedal Huberdeau.

Dvadsaťšesťročný rodák z Quebecu je jedným zo šiestich aktívnych hráčov, ktorí sú bodovými lídrami svojich tímov. Inými sú Alex Ovečkin vo Washingtone, Patrick Marleau v San Jose, Mikko Koivu v Minnesote, Blake Wheeler vo Winnipegu a William Karlsson vo Vegas.

Huberdeau sa v nedeľu zároveň stal len druhým hráčom v histórii Panthers, ktorý v sezóne dosiahol 60-bodovú métu v 45 zápasoch alebo skôr (na konte má 18 gólov a 43 asistencií). Pavel Bure na to v ročníku 1999/00 potreboval 44 duelov.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL