Williams dúfa, že prvý zápas odohrá do tohto termínu

Veterán Justin Williams si už stanovil termín, do ktorého by sa chcel vrátiť do zápasovej akcie. Dúfa, že svoj prvý zápas v tejto sezóne odohral ešte pred zápasom hviezd, ktorý sa 25. januára odohrá v St. Louis.

Skúsený kanadský útočník podpísal s Carolinou jednoročnú zmluvu 7. januára, ale doteraz neodohral žiaden zápas. Hurricanes pred prestávkou čakajú ešte duely proti Columbusu, Anaheimu, Islanders a Winnipegu, ktorý sa odohrá 21. januára.

„Myslím si, že by som to mohol stihnúť, ale uvidíme. Už som sa naučil, že v tejto lige nemôžete nič plánovať, pretože nikdy neviete, čo sa stane. Je to tu vcelku nepredvídateľné. Chlapci sú teraz zdraví a vyhrávajú, čo je dobré,“ poznamenal Williams.

Hlavné slovo v návrate Williamsa do akcie bude mať nakoniec tréner rod Brind’Amour, ktorý sa svojmu bývalému spoluhráčovi venoval v pondelok aj 30 minút po skončení dopoludňajšieho rozkorčuľovania. Pokroky ho tešia, ale stále nie je pripravený odhadovať možný termín návratu.

„Myslím si, že sa k tomu približuje. Na tréningoch máte len obmedzené možnosti toho, čo môžete robiť. Hneď ako bude jeho kondícia tam, kde má byť, stále sa bude musieť dostať do zápasovej formy. Až potom ho môžeme zaradiť do zostavy. A potom bude potrebovať ďalší čas na to, aby sa rozbehol,“ povedal kormidelník.

„Neponáhľame sa, pretože máme zdravých hráčov. To je pekný luxus. Žiaden termín nemám stanovený. Mohol by to byť aj ďalší zápas. Čím viac však budeme čakať, tým viac úžitku z toho bude mať on aj všetci ostatní.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL