Čakal naň od pamätného debutu v NHL. Matthews strelil druhý hetrik kariéry + video

Veľa dobrých strelcov sa nedočká hetriku nikdy, mnohí naň čakajú dlhší čas. Americký útočník Toronta Auston Matthews zaznamenal v utorkovom zápase proti New Jersey len svoj druhý hetrik v NHL, prvý po jeho neskutočnom ligovom debute spred viac ako troch rokov.

„Spoluhráči z útoku mi dnes rozdávali puky neuveriteľnými prihrávkami, takže som sa ich len snažil doraziť do brány. Chceli sme najmä dobre zareagovať na predošlú prehru 4:8 na Floride. V druhej tretine sme mali nejaké problémy, na ktorých treba pracovať, ale inak sme radi za výhru,“ povedala po zápase jeho prvá hviezda.

Dvadsaťdvaročný center zvyšoval náskok Maple Leafs v strede duelu na 5:1. V 44. minúte strelil druhý gól po sebe na 6:1 a v 59. minúte zavŕšil hetrik strelou do prázdnej brány, čím uzavrel skóre. Bol to jeho prvý trojgólový zápis od 12. októbra 2016, keď pri debute v NHL strelil štyri góly.



Matthews je s 34 gólmi jasne druhým najlepším strelcom sezóny, pričom na prvého Davida Pastrňáka mu chýbajú len dva. S 57 bodmi v 47 dueloch je tiež lídrom tímu. V 259 zápasoch základnej časti NHL získala draftová jednotka z roku 2016 už 262 bodov. (145+117).


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 15. 01. 2020 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL