Šťastie, že majú Haláka: Rask utrpel otras mozgu + video

Brankár tímu Boston Bruins, Tuukka Rask, nedohral utorkový zápas proti Columbusu po tom, čo ho súper trafil do hlavy. Tréner Bruce Cassidy potom po zápase oznámil nepríjemnú novinku.

„Má otras mozgu,“ povedal. „Dostal lakťom do hlavy a bolo mi povedané, že bude pravdepodobne dodržiavať protokol otrasov mozgu. Možno to nebude také zlé, ako sme si prvotne mysleli, ale lepšie to budeme vedieť v stredu.“

Raska do hlavy trafil predlaktím už v druhej minúte zápasu Emil Bemström, ktorý korčuľoval okolo bránkoviska tiesnený obrancom Brandonom Carlom. Fín šiel následne k ľadu a okamžite k nemu prišiel zdravotník. Netrvalo dlho, aby gólman odišiel po vlastných do šatne. Bemström potrestaný nebol.

Do brány následne putoval Jaroslav Halák, ktorý by mohol z prípadnej absencie svojho spoluhráča vyťažiť viac štartov – a ako poistku pre takýto prípad nenájdeme veľa lepších gólmanov. V utorok čelil 27 strelám, z ktorých inkasoval tri góly pri prehre 0:3. Bol to jeho druhý zápas za dva dni.

Rask už mal v minulosti otras mozgu. Aj takmer pred rokom jeden utrpel po tom, čo do neho spoluhráč Charlie McAvoy postrčil Filipa Chytila z Rangers. Vtedy mali Bruins šťastie, že pred zápasom hviezd odohrali už len jeden duel a Rask sa vrátil po exhibícii. Teraz ich ešte čakajú pred prestávkou tri stretnutia.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL