V Zápase hviezd pribudne ďalší český zástupca. Tentoraz brankár

Po Davidovi Pastrňákovi z Bostonu a Tomášovi Hertlovi zo San Jose bude mať český hokej ďalšieho zástupcu v Zápase hviezd, ktorý sa 25. januára uskutoční v americkom St. Louis.

Vedenie NHL v stredu oznámilo, kto nahradí zraneného brankára Arizony Darcyho Kuempera. Bude to brankár Calgary David Rittich, ktorý vo výbere Pacifickej divízie doplní v bránkovisku Jacoba Markströma. Aj ten sa doň dostal ako náhradník – za Marc-Andre Fleuryho.

Rittich si zahrá vo svojom prvom zápase hviezd v kariére a spoločnosť mu budú robiť aj dvaja spoluhráči – útočník Matthew Tkachuk a obranca Mark Giordano.

„Chytávam častejšie ako predtým a som s mojou hrou skutočne spokojný. Viem, že som mal pár zlých zápasov, ale väčšinou zažívam vydarené duely a cítim sa skutočne dobre. Cítim sa sebavedomo. Určite mi však aj chlapci predo mnou pomáhajú tým, že si robia svoju prácu,“ povedal Rittich, ktorý má v tejto sezóne bilanciu 18-11-5 s 91,3% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,79 inkasovaného gólu na zápas.

NHL tiež oznámila, že súčasťou tohtoročnej exhibície bude súboj žien vo formáte tri na tri. Sily si zmerajú výbery Spojených štátov amerických a Kanady. Krátky duel sa uskutoční v sobotu 24. februára.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL