Do ktorých tímov by mohli viesť ďalšie kroky Gallanta?

Kým minulá sezóna bola na trénerské zmeny chudobná, tá aktuálna je na ne bohatá. Najnovšou obeťou tohto trendu sa stal prekvapivo Gerard Gallant, ktorého vo Vegas nahradil Peter DeBoer, ktorý prišiel o prácu skôr počas ročníka. Na novú prácu by dlho čakať nemal ani kormidelník, ktorého u Golden Knights nahrádza.

Odporúčame:
Vegas prvýkrát v histórii mení svojho trénera

Gallant patrí medzi trénerov, ktorých majú hráči radi a jeho renomé je dostatočne kvalitné na to, aby nemal problém s budúcnosťou v NHL. Už teraz sa ponúka niekoľko možností, kam by moli viesť jeho ďalšie kroky. Rory Boylen zo Sportsnet medzi nimi vidí týchto sedem tímov:

1. Detroit – Jeff Blashill je v ťažkej pozícii od prvého dňa na lavičke Red Wings, ale teraz je už vo svojej piatej sezóne a tím sa v každej zhoršoval. Navyše, nie je to tréner Stevea Yzermana, ktorý by mohol chcieť priviesť „svojho človeka“. A Gallant sa javí ako skvelá možnosť – obaja boli v Detroite spoluhráčmi a občas si spolu zahrali aj v útoku.

2. Calgary – Geoff Ward odvádza veľmi dobrú prácu po nahradení Billa Petersa, ale stále je len „dočasným“ trénerom. Gallant by bol pekným kompromisom medzi tým, čo Flames mali na lavičke v minulosti a teraz. Je síce obľúbencom hráčov, ale tiež si nenechá skákať po hlave. Otázku však je, či by toto Brad Treliving urobil Wardovi, keď nemá s Gallantom ani žiadne bližšie vzťahy.

3. Colorado – Joe Sakic sa neponáhľa s radikálnym rozhodnutím a už viackrát vyjadril podporu Jaredovi Bednarovi, ktorý prežil aj katastrofálny ročník 2016/17. Keďže však Avalanche teraz prechádzajú krízou a sú v bezprostrednom ohrození tímov z nižších pozícií, trénerská zmena by neprekvapila.

4. Dallas – dočasný tréner Rick Bowness doviedol tím po vyhodení Jima Montgomeryho k bilancii 10-4-1, takže odvádza výbornú robotu. Pre Stars by však toto mohla byť príležitosť, ktorá sa ťažko odmieta. Bowness by sa pritom mohol vrátiť na pozíciu asistenta, s ktorou sa za takmer 30 rokov v NHL dokonale zžil.

5. San Jose – toto by bol perfektný príbeh po tom, čo DeBoer ešte pred viac ako mesiacom stál na lavičke kalifornského tímu. Sharks majú pritom od jeho odchodu bilanciu 6-7-2. A hoci by ich Gallant už nemusel doviesť tento rok do play-off, zostal by aspoň v jednej divízii a proti Vegas by to boli zaujímavé zápasy, najmä po tých bojoch v play-off z predošlých dvoch rokov.

6. Minnesota – Bruce Boudreau je na horúcej stoličke už nejaký čas a po tejto sezóne mu vyprší aktuálna zmluva. Wild opäť smerujú za sezónou bez play-off, a tak by to mohol byť vhodný čas na to, aby Bill Guerin namiesto prekopania mužstva skúsil priviesť na lavičku nový hlas najatím svojho prvého trénera v kariére generálneho manažéra.

7. Winnipeg – toto by bolo prekvapujúce, pretože Paul Maurice odvádzal veľmi dobrú prácu na lavičke Jets. Aj on by však mal byť v poslednom roku svojej zmluvy, takže má neistú budúcnosť. Už sa pritom špekulovalo, že by mohol trénovať Seattle, hoci nedávno povedal, že by rád zostal v Manitobe.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL