Pánik dostáva viac dôvery: Sú to omnoho lepšie pocity, tvrdí

V tejto sezóne bolo obdobie, keď Richard Pánik nehrával ani desať minút na zápas. V ostatnom čase sa však stáva často, že jeho priestor na ľade atakuje alebo prekonáva hranicu 14 minút. A slovenskému útočníkovi Washingtonu sa to, pochopiteľne páči.

Celý Pánikov útok podáva v poslednom čase lepšie výkony, ako v prvej polovici sezóny a prispieva k úspechom Capitals aj ofenzívne.

„Cítime sa tak, ako sme sa mali cítiť od začiatku sezóny. Konečne sme na to prišli a teraz už hráme celkom dobrý hokej,“ povedal Pánik, ktorý osobne sa tiež cíti o niečo lepšie, ako v októbri či novembri.

„O trochu áno, ale cítim, že stále toho v nás máme viac. Môžeme prispievať viac, strieľať viac gólov. Cítim však, že sme na dobrej ceste.“

Tréner Todd Reirden neváha svoj tretí útok nasadzovať ani proti najlepším hráčom súpera, z čoho plynie ďalšia príležitosť pre zvyšovanie času strávenom na ľade.

„To je dôležité. Keď viete, že vám tréner verí, tak sa cítite lepšie. Keď hráte proti takým útokom, tak chodíte na ľad častejšie a ľahšie sa rozbehnete. Sú to omnoho lepšie pocity,“ poznamenal Pánik, ktorý si vo štvrtok pripísal štvrtú asistenciu v sezóne. Po 38 zápasoch má na konte deväť bodov. Jeho priemerný „ice-time“ je 11:31.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 01. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL