Hamilton po operácii, v Zápase hviezd ho nahradí spoluhráč

Obranca tímu Carolina Hurricanes, Dougie Hamilton, bude chýbať neurčitý čas po tom, čo v piatok podstúpil operáciu zlomenej predkolennej kosti ľavej nohy. Vynechá aj Zápas hviezd.

Dvadsaťšesťročný rodák z Toronta utrpel zranenie vo štvrtkovom zápase proti Columbusu, keď pri súboji s útočníkom Blue Jackets Kevinom Stenlundom narazil do mantinelu a mal pod sebou zachytenú ľavú nohu. Stalo sa tak 17 sekúnd pred koncom druhej tretiny.

„Je to veľká strata. V tejto sezóne hral veľmi dobre. Je to ťažké. Máme však skvelých obrancov a veľa hráčov dokáže pomôcť zaplniť tú veľkú dieru,“ poznamenal Jordan Staal.

Hamilton hral v tejto sezóne tak dobre, že si po prvýkrát vyslúžil pozvánku do Zápasu hviezd. V ňom ho vo výbere Metropolitnej divízie nahradí obranca Hurricanes Jaccob Slavin, pre ktorého to bude tiež prvá účasť na exhibícii.

Dvadsaťpäťročný rodák z Denveru zaznamenal v prvých 47 zápasoch tejto sezóny 22 bodov za štyri góly a 18 asistencií. Nazbieral tiež 26 plusových bodov. V NHL odohral dokopy 356 duelov so ziskom 137 (27+110) kanadských a 51 plusových bodov. V 15 dueloch play-off pridal 11 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL