Čo urobí Bergevin s Tatarom? Jeho hodnota na trhu by mala byť „extrémne vysoká“

Tím Montreal Canadiens už v tejto sezóne dokázal pár nepravdepodobných vecí, ale zmazať sedembodovú stratu na play-off nebude v náročnejšej polovici sezóny NHL ľahké. A hoci mužstvo by sa vzdávať nemuselo, vedenie tímu by pred 24. februárom mohli zmýšľať inak.

Odporúčame:
Mohol by byť Tatar pred tohtoročnou uzávierkou vymenený?

Práve v ten deň v Národnej hokejovej lige nastane prestupová uzávierka a mnohí generálni manažéri pred ňou budú čeliť náročným rozhodnutiam. Patrí medzi nich aj Marc Bergevin, ktorý musí urobiť to, čo je najlepšie pre dobro tímu aj z hľadiska dlhodobej budúcnosti.

Ak sa rozhodne, že táto sezóne je už stratená a treba myslieť na budúcnosť, veľký otáznik to aicky pozdvihne nad slovenského útočníka Tomáša Tatara a jeho ďalšiu spoločnú budúcnosť s Canadiens.

Tatar sa v Montreale našiel a tím s ním nemôže byť nič iné, len spokojný. Od svojho príchodu, keď bol vnímaný ako doplnok výmeny Maxa Paciorettyho do Vegas, odohral za kanadský klub 129 zápasov, v ktorých nazbieral 101 bodov.

Pri dozrievaní Jesperiho Kotkaniemiho a Nicka Suzukiho, ako aj dobrými možnosťami na ľavej strane útoku v podobe Jonathan Drouina, Maxa Domiho či Paula Byrona, nemá Bergevin inú možnosť, ako preskúmať, aký záujem by bol o Tatara na trhu. Myslí si to Eric Engels zo Sportsnet.

„Dodajme k tomu faktu to, že Tatar bude v budúcej sezóne zarábať len 4,2 milióna amerických dolárov (jeho cap-hit je 5,3 milióna, ale Vegas si časť udržalo), a jeho hodnota na trhu by mala byť extrémne vysoká,“ poznamenal zámorský odborník.

Ak by nakoniec ani protihodnota nepriniesla Canadiens veľa, tak by Bergevin neurobil chybu ani vtedy, ak by nakoniec Slováka nevymenil. Tatar má Montreal rád a ukazuje sa to na jeho hre. Ak by Bergevin chcel bojovať o play-off už v budúcej sezóne, Tatar by mužstvu mohol významne pomôcť.

Engels tvrdí, že rovnakú logiku možno uplatniť aj u obrancu Jeffa Petryho. Za iných hráčov, ktorí by mohli byť vhodnými kandidátmi na výmenu, považuje aj Jordana Weala, Dalea Weiseho, Natea Thompsona, Nicka Cousinsa a Matthewa Pecu. Zaujímavé bude tiež sledovať osud Iľju Kovaľčuka, ktorému sa v Montreale darí.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 01. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL