Gallant bol sklamaný a prekvapený rozhodnutím Vegas

Mnoho ľudí bolo prekvapených, keď tím Vegas Golden Knights oznámil, že vyhadzuje trénera Gerarda Gallanta. A aj on samotný svoje prekvapenie netají. A netají ani to, že ho rozhodnutie tímu sklamalo.

„Bol som sklamaný a prekvapený, ale rozumiem hokejovému biznisu a viem, že sa niekedy veci musia zmeniť. Urobili ťažké rozhodnutie – a som si istý, že bolo pre nich ťažké – ale takto to v hokeji chodí,“ poznamenal Gallant.

„Bol som nominovaný na zápas hviezd, boli sme na prvom mieste v našej divízii a potom sa veci zvrtli a prehrali sme štyri zápasy po sebe. Oni urobili rozhodnutie, ktoré ma veľmi nepotešilo, ale je to tak, ako to je. Musíte ísť ďalej.“

Gallant bol prvým trénerom v histórii Golden Knights a hneď v prvej sezóne doviedol mužstvo do finále Stanleyho pohára. Aj v minulom ročníku sa tím dostal do play-off, hoci vtedy jeho púť skončila v prvom kole.

„Prvá sezóna bola magická. Ak by sme ju zakončili ziskom Stanleyho pohára, tak by to bolo neskutočné. Druhý ročník bol tiež skutočne dobrý. Dostali sme sa do play-off a tvrdo sme bojovali. Až do momentu vyhodenia som bol vo Vegas dva a pol roka skutočne šťastný. Je to dobrá organizácia, dobrý tím,“ povedal.

Gallant sa nakoniec nezúčastní ani spomínaného Zápasu hviezd, ktorý sa cez víkend koná v americkom St. Louis. Nahradí ho tam tréner Arizony Rick Tocchet. Ukázalo sa, že to nakoniec nebolo rozhodnutím ligy.

„Rozprával som sa o tom s NHL a oni to nechali na mňa. Necítil som sa komfortne ísť tam, a tak som im povedal, že to radšej vynechám,“ prezradil päťdesiatšesťročný kormidelník, ktorý si už teraz brúsi zuby na ďalšiu pracovnú pozíciu v lige. „Som ešte ďaleko od konca. Trénovanie ma baví. Ak sa vyskytne nejaká príležitosť, určite sa na ňu pozriem.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL