Tampa musí dúfať, že výkon Čajkoviča na MS nebude zrkadlom jeho budúcnosti

Slovenský útočník Maxim Čajkovič v minulej sezóne zaostal za očakávaniami, čo sa odzrkadlilo aj na jeho draftovej pozícii. Tento rok už jeho výkony zaujímali prakticky len jednu organizáciu v NHL.

Tampa Bay draftovala bratislavského rodáka v treťom kole z celkového 89. miesta, hoci ešte pred sezónou 2018/19 mnohí verili, že v tom čase už bude dávno draftovaný. Minulý ročník bol však ťažký pre Saint John i pre hráča samotného.

V tomto ročníku podáva lepšie výkony tím i Čajkovič. Kým vlani nazbieral 46 bodov (22+24) v 60 zápasoch QMJHL, v tejto sezóne má na konte už 25 bodov (11+14) len pri 23 odohraných stretnutiach, čo je priemer viac ako bodu na zápas.

Čo však floridský tím pravdepodobne veľmi tešiť nemohlo, bola účasť Čajkoviča na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov, ktoré vyvrcholili začiatkom mesiaca. Mal svoje svetlé momenty, ale v piatich zápasoch nazbieral len dva body a až deväť mínusových bodov.

„Vzhľadom na jeho vydarené výkony z minulých rokov budú Lightning musieť dúfať, že toto bol pre neho jednoducho len zlý rok a že jeho výsledky v drese Sea Dogs budú tým, čím sa nakoniec stane známy,“ konštatuje Eugene Helfrick, ktorý hodnotil nádeje Lightning po skončení svetového šampionátu.

„Vzhľadom na to, že draft bol len pre niekoľkými mesiacmi, stále je priskoro hovoriť, či si niektorý z draftovaných hráčov niekedy vôbec za Lightning zahrá. Po obmedzenej vzorke však viacerí z nich vyzerajú byť na dobrej ceste, na ktorej budú pokračovať v rozvoji svojej hry v rámci organizácie.“

Verme, že na tejto ceste je aj Čajkovič, ktorého sezónu obmedzili aj zdravotné problémy. A že tomu tak bude aj napriek tomu, že po návrate z majstrovstiev sveta sa rozbiehal veľmi pomaly. Na prvý bod, asistenciu, čakal päť zápasov. V posledných troch dueloch však zakaždým bodoval.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 01. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL