Udalosť minulej dekády? Bol pri nej aj Tomáš Tatar + video

Oficiálna ligová stránka v pondelok zverejnila udalosť minulej dekády, ktorú vybral panel odborníkov. A tak, ako tomu bolo v mnohých z minulých prípadov, aj tentoraz v nej bude mať zastúpenie slovenský hokej.

Za udalosť minulej dekády v NHL bol vybraný zápas Winter Classic z roku 2014, v ktorom v michiganskom Ann Arbour sledovalo rekordných 105 491 divákov duel medzi Detroitom a Torontom.

Zápas pod holým nebom na Michigan Stadium si užívalo hľadisko, ktoré pozostávalo asi z polovice fanúšikov Red Wings a polovice fanúšikov Maple Leafs. Viac dôvodov na radosť mali tí v modrom – kanadský tím vyhral 3:2 po nájazdoch.

Mimoriadneho stretnutia sa zúčastnil aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý začínal tretiu sériu nájazdov. Neuspel. Po ňom prišiel na rad Tyler Bozak, ktorý prekonal Jimmyho Howarda a dal bodku za špeciálnym večerom.

Tatar v zápase odohral 13 a pol minúty bez bodového zisku. Prezentoval sa štyrmi strelami na bránu a na vhadzovaniach mal 75% úspešnosť. Získal aj jeden puk a tri a pol minúty odohral aj počas presiloviek.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL